Advies over huren

Logo Sociaal Huis

Huurdersbond

Bij de huurdersbond kan je advies en ondersteuning krijgen bij al je vragen of problemen die je als huurder hebt. Zij geven juridisch huuradvies aan alle private en sociale huurders. De huurdersbond wijst je op je rechten en plichten en helpt je bij het oplossen van je huurvraag. In ruil voor een jaarlijks lidgeld (20 euro) kan je een jaar lang een beroep doen op de huurdersbond. Daarenboven ontvang je vier maal per jaar het huurdersblad.

Meer info over de huurdersbond vind je op de website: www.huurdersbond.be

De commissie juridische bijstand

De commissie juridische bijstand geeft gratis informatie en een eerste advies door een advocaat. Het gaat hier om een eerste oriënterend advies en niet om de concrete behandeling van jouw dossier of begeleiding zoals  bijvoorbeeld hulp bij het schrijven van een brief.

Je kan terecht op de zitdag in het Sociaal Huis of in het Justitiehuis in Gent.

Sociaal Huis

In het Sociaal Huis geven we je graag advies over eenvoudige vragen in verband met de huurwetgeving. Wil je jouw huurcontract laten nalezen? Weet je niet wie de herstellingen in jouw huurwoning moet uitvoeren? Wil je weten hoe je jouw huurcontract correct kan stopzetten? Kom dan zeker langs in het Sociaal Huis. Voor complexere dossier of juridische vragen verwijzen we je graag door naar de gespecialiseerde diensten. 

Ben je op zoek naar een huurwoning? Maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Neem een kijkje in de brochure ' Een woning vinden op de huurmarkt' of kom langs in het Sociaal Huis.

Bijlagen

brochure

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Als verhuurder van woningen kunt u zich bij het huurgarantiefonds aansluiten. Het huurgarantiefonds beschermt u tijdelijk tegen inkomensverlies als uw huurder de huur niet kan betalen.

  • Een woning verhuren? Hou dan zeker rekening met de wettelijke verplichtingen voor verhuurders.

  • U heeft een huis, appartement of studio die u wil verhuren? Ligt u wakker van alle zorgen en stress die een mogelijke verhuur met zich meebrengen? Zorgeloos verhuren kan via het Sociaal Verhuurkantoor!