Afscheidsfestival

Wat?

GC ’t Groenendal eindigt in schoonheid en daarom serveren we een laatste keer een heerlijke portie cultuur in de natuur.

We boksten een superleuk afscheidsfestival in elkaar voor klein en groot! Vlieg

 

zaterdag 21 september

Namiddag van 14.00 tot 17.00 uur 

Om in te kaderen (workshop voor kinderen) De Keiberg

Beschilder een kader of spiegel met/als een leuke herinnering. Workshop door De Keiberg.

 

Luistervinken (5 tot 8 jaar) bib

Kom binnen in de kapel, kies een leuke plek uit en spits je oren. Samen met de bib-voorlezers kan je lekker wegdromen en genieten van verhalen vol nostalgie.

  • 14.30 tot 15.00 uur (sessie 1)
  • 15.30 tot 16.00 uur (sessie 2)

Sint-Elooiskapel, Brandegems Ham.

Heimweemachine ‘Don Babylon’

Ga op ontdekkingsreis tussen nostalgische toestellen zoals film- en diaprojectors, cassetterecorders, radio’s en telefoons of schrijf een gedicht op een oude typemachine.

BRUUT - Theateratelier (10+) Het Scheldeoffensief

BRUUT is een inclusief theateratelier van Het Scheldeoffensief vzw waarbij mensen met en zonder beperking samen op de planken staan. Speciaal voor deze gelegenheid maken ze samen een mini-performance met als thematiek 'afscheid van een cultuurhuis'.
Grote zaal, met een toonmoment om 17.00 uur.

Uitgelezen bib

Zak onderuit in de gezellige leestijdstoeltjes en geniet van een heerlijk nostalgische sfeer. Citaten uit kortverhalen, poëzie, proza en theaterteksten nemen je mee naar het verleden en laten je wegdromen over de toekomst. Lekker en nostalgisch uitblazen! Samengesteld door de bib.

Wandeling Natuurpunt

Geanimeerde opdrachtenwandeling in de Scheldevallei door Natuurpunt Boven-Schelde.

Blotevoetenpad

Zet al je zintuigen en je beide voeten in om de bijzondere prikkels van verschillende materialen te ervaren.

Compostmobiel

Bezoekers met groene vingers kunnen een kijkje nemen bij de compostmobiel. Composteren en kringlooptuinieren zijn immers de manier om heel wat groenafval, en kosten, te vermijden. De Merelbeekse compostmeesters staan je daarin graag bij met info en tips.

Maak een insectenhotel (workshop voor kinderen)

Insecten zijn voor mens en milieu heel nuttig: ze bestuiven bloemen en zorgen voor een ecologisch evenwicht. Help de kriebelbeestjes aan een gezellig nest! De Compostmeesters helpen je op weg.

Inleefmobiel

Breng een bezoekje aan de inleefmobiel van de dienst noord-zuid.

Oxvan Oxfam

De Oxfam-caravan wil graag van jou weten op welke manier eerlijke handel mogelijk is. Speel het spel, leer over fairtrade producten en het verhaal erachter of passeer en geniet rustig aan een tafeltje. 

Bar Velt

Drankjes en taart door Velt.

 

Avondprogramma vanaf 20.00 uur

met nostalgisch terugblikken, een heus verwenteam en een

Café Chantant

Droom je ervan eens op een podium te staan? Alleen, met z’n tweetjes of in groep? Dat kan! Wij zorgen voor een professionele begeleidingsband en het thema van de avond is ‘afscheid’ maar ook wel ‘terugblikken’, ‘hulde brengen’ en ‘nostalgie’. Laat je hierdoor inspireren en verras ons met een gepast ‘afscheidsliedje’. Dit mag in om het even welke taal, om het even welk genre. Een meezinger, een schlager, een jazznummer, een klassiek stuk, een stevig rocknummer of een hip popliedje, het kan allemaal! We repeteren tweemaal: op woensdag 11 en 18 september zodat je voorbereid het podium op kunt.

Stel je kandidaat vóór 21 augustus via cultuur [at] merelbeke.be of 09 210 35 80.

 

Iedereen is van harte welkom!

Prijs?

Gratis.

Bekijk ook

  • Tarte Matinee is een gratis, initiatief van de dienst cultuur i.s.m. Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor Podiumkunsten, Atheneum en tal van creatieve verenigingen en Merelbekenaren.

  • Jong en oud zingen samen de pannen van het dak in het gloednieuwe Cultuurhuis Merelbeke!