Autovrije Zondag met Korte Ketenmarkt

Wat?

Op zondag 19 september vindt Autovrije Zondag plaats in Merelbeke-Centrum. Spring op je fiets, step of skateboard of trek je wandelschoenen of rolschaatsen aan en beleef tussen 14 en 18 uur een autoluw centrum met heel wat activiteiten voor jong en oud.

 

De Hundelgemsesteenweg wordt tussen het Gemeentehuis en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg het exclusieve domein van fietsers, voetgangers, spelende kinderen en allerlei animatie! op de site Tramstelplaats kan je genieten van een drankje op Café Local, uitgebaat door de vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel en kun je lokale producten kopen op de Korte Ketenmarkt.

 

Korte Ketenmarkt

De Korte Ketenmarkt kadert binnen de week van de duurzame steden en gemeenten. Dit jaar ligt de nadruk op de pijler planeer, met onder andere de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen 6 ( proper water en sanitair), 12 (duurzame consumptie) 13 (klimaatactie) 14 (leven in het water) en 15 (leven op het land). Binnen dit thema willen we op de Korte Ketenmarkt ook andere duurzame initiatieven in de kijker zetten die zich inzetten voor onze planeet.

We zijn nog steeds op zoek naar standhouders die producten op een duurzame manier kweken of verwerken en kaderen binnen de korte keten.

Meld je aan met dit formulier (2021FR_aanmelding_KorteKetenmarkt.doc ) en stuur je aanmelding door naar duurzaamheid [at] merelbeke.be.

 

Activiteiten

Verschillende activiteiten gericht op duurzame mobiliteit voor jong en oud. Zo is er een fietsbehendigheidparcours waar je je fietskwaliteiten kan uittesten, kan je je fiets pimpen, leren rijden op een gekke fiets of rijden met een gocart.
Voor de kleintjes is er ook kindergrime en parkeerplaatsen omtoveren naar kleurrijke stoepkrijttekeningen.
Liever niet te sportief? Dan kan je ook reuze (gezelschap)spelen spelen op straat.

 

Café Local
Voor wie even genoeg gefietst heeft, is er de lokale bar met internationale dranken. Deze bar wordt volledig uitgebaat door vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel.

 

Luistervinken
Tussen 14.15 en 15 uur vindt in de pastorijtuin een voorleesuurtje plaats. 
Maak het jezelf gemakkelijk, spits je oren en laat je meevoeren op boekenavontuur. Onze voorleesster neemt je mee onder haar vleugels op deze reis.
Ontdek, wees verwonderd en geniet van spannende, lieve of grappige verhalen in het kader van de Autovrije zondag!

 

Feestelijke opening Cultuurhuis
Naar aanleiding van de feestelijke opening van het Cultuurhuis gaan er het volledige weekend verschillende culturele activiteiten door

 

Bekijk ook