U bent hier

Kompanjon Merelbeke - Destelbergen

Wat?

Indien je kind leermoeilijkheden ondervindt, kan je een volledig trimester extra ondersteuning krijgen door een student hoger onderwijs. Hij/ zij komt elke week langs aan huis en bekijkt samen met jouw kind waarin ze kan ondersteunen. Niet alleen het huiswerk wordt bekeken!  Ze kunnen educatieve spelletjes spelen, werken rond taalontwikkeling, leren leren en nog zoveel meer. Dit is afhankelijk van de noden van het kind.

De student zal de ouders extra hulpmiddelen aanreiken hoe zij hun kind kunnen ondersteunen met hun schoolwerk. Dit alles gebeurt op het tempo en op vraag van de ouders. De bedoeling is om zowel het kind als de ouders te versterken en om de relatie met de school te verbeteren.

Voorwaarden

De huistaak- en gezinsondersteuning is enkel toegankelijk voor gezinnen met een verhoogde kwetsbaarheid. Een maatschappelijk werker onderzoekt of je in aanmerking komt.

Hoe?

Gezinnen kunnen zich aanmelden via een aanmeldingsformulier. Indien je een gezin kent dat hiervoor interesse heeft, kan je dit met hen bespreken. Via het Sociaal Huis kan je meer informatie verkrijgen.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen:Gesloten
enkel op afspraak

Jouw contactpersonen

Eva Faes

Maatschappelijk werker
  • 09 210 33 53
eva.faes [at] merelbeke.be