U bent hier

Verkavelingsvergunning

Wat?

Je hebt een verkavelingsvergunning nodig als je grond vrijwillig wil verdelen in twee of meer kavels (percelen) om één of meerdere kavels (percelen) te verkopen als bouwgrond voor woningen.

Hoe?

Nieuwe verkavelingsvergunning

Om een nieuwe verkavelingsvergunning aan te vragen vul je het aanvraagformulier bij een nieuwe verkaveling in, waarbij je ook gebruik kan maken van het uitgewerkt voorbeeld van motivatienota en voorschriften.

Door de complexiteit van een dergelijke aanvraag is het aangewezen om het dossier te laten opmaken door een architect of een erkend landmeter. Op die manier kan je vermijden dat een ingediend dossier onvolledig wordt verklaard door de dienst stedenbouw en het dossier vertraging oploopt.

Verkavelingswijziging

Wil je een verkavelingswijziging aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier voor het wijzigen van een vergunde verkaveling in.

Ontbossing

Komt er bij je verkaveling ontbossing kijken? Neem dan zeker het de compensatiemaatregelen bij ontbossing bij verkavelingsvergunningen door.   

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst stedenbouw
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 33 40
09 210 32 59
ros [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Bij het bouwen of verbouwen van een woning, kan het zijn dat er aanpassingen moeten gebeuren aan het voetpad of het fietspad zodat u uw woning of garage vlot kan bereiken, zoals het verharden van een oprit, het verlagen van een boordsteen aan het voetpad, het verplaatsen van een verkeersbord ,

  • Als u de inlichtingen over een perceel in het Vlaamse Gewest bevestigd wilt zien, dan kunt u een stedenbouwkundig attest aanvragen. Zo hebt u meer zekerheid.

  • Als u werken uitvoert is de algemene regel dat u een stedenbouwkundige vergunning aanvraagt. U hebt dus o.a. een vergunning nodig als u gaat (ver)bouwen, uitbreiden, slopen, bomen vellen ...

  • Bij de verkoop van een woning moet u stedenbouwkundige informatie ter beschikking stellen aan de koper. Die stedenbouwkundige informatie kunt u verkrijgen door een uittreksel te vragen uit het plannen- en vergunningenregister.

  • De gemeentelijke stedenbouwkundige verordening omvat stedenbouwkundige voorschriften die van toepassing zijn op het volledige grondgebied Merelbeke.