U bent hier

Muziek- en auteursrechten voor ondernemingen

Wat?

Als je muziek afspeelt in jouw zaak, moet je een vergoeding betalen. Enerzijds moeten de auteurs van de muziek vergoed worden (Sabam) en anderzijds de uitvoerders en producenten van de muziek.

Opgelet: auteursrechten (Sabam) zijn niet enkel van toepassing op muziek, maar ook op audiovisuele werken, literatuur, nemen van fotokopieën ...

Hoe?

Vooraleer je muziek afspeelt in jouw zaak, doe je voorafgaand tijdig aangifte.

Op initiatief van de beheersvennootschappen van de rechten op muziek en de dienst administratieve vereenvoudiging kan je voor aangiftes van geregeld gebruik van muziek op de werkplaats de aangifte doen via de website ééngemaakte aangifte.

Voor éénmalige of occasionele activiteiten moet je de aangifte apart doen via de respectievelijke beheersvennootschappen:

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst werk en economie
Gemeentehuis (tweede verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(27/01) tot

Contact

  • 09 210 33 54
09 210 32 99
werkeneconomie [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Een taxidienst is het bezoldigd vervoer van personen in een voertuig met bestuurder en daarvoor hebt u een vergunning nodig.

  • Als uitbater van een café, hotel of dancing, hebt u een vergunning nodig als u langer wilt openblijven dan het verplichte sluitingsuur.

  • Alle toekomstige uitbaters van publieke inrichtingen (vaste drankslijterijen) en reizende drankslijterijen (bijvoorbeeld tapwagen, boten, treinen …) die van plan zijn gegiste en sterke dranken te schenken, moeten een drankvergunning hebben.

  • Detailhandelszaken en handelscomplexen met een netto-verkoopsoppervlakte groter dan 400 m² hebben voorafgaand een omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten nodig.