U bent hier

Nieuwsbericht: 29 mei 2019

Het bestuursakkoord online

In januari van dit jaar startte de nieuwe bestuursploeg van Merelbeke. En net zoals in de rest van Vlaanderen werden die eerste maanden vooral gebruikt om de neuzen in dezelfde richting te krijgen en de koers voor de komende jaren te bepalen. Er werd hard gewerkt aan de bestuursnota die de basis moet vormen voor het meerjarenplan 2020 2025. 

Dit document kan u hieronder raadplegen. Maar dat dit geen kant-en-klaar document is, mag duidelijk zijn. Het gemeentebestuur trekt met de bestuursnota naar de bevolking. Niet alleen om de plannen voor te stellen, maar ook met de hoop op nuttige aanvullingen.

Begin juni organiseren we 6 inspraakmomenten over de deelgemeenten van Merelbeke. Tijdens elk van die inspraakmomenten zullen de krachtlijnen van de bestuursnota worden voorgesteld, maar is er vooral ruimte om in dialoog te gaan met het bestuur. De inhoud van de avond is grotendeels afhankelijk van de locatie waar het overleg doorgaat. Met de inspraakmomenten maakt het bestuur nogmaals duidelijk dat participatie de komende beleidsperiode hoog op de agenda staat. Niet alleen werd voor het eerst een schepen van participatie benoemd, inspraak moet vooral ook een rode draad vormen in het beleid de komende jaren. De inspraakvergaderingen zijn daarbij een eerste belangrijke stap.

 

De beleidstekst.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief