U bent hier

www.merelbeke.be/corona

Coronavirus

De Vlaamse en federale overheden hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken en om de volksgezondheid te beschermen. Het zijn maatregelen om situaties te vermijden waarbij mensen samenkomen. Deze maatregelen zijn geldig tot en met zondag 19 april (update 27 maart).
 
Op deze pagina vind je meer info over de maatregelen, welke gevolgen die hebben voor ons lokaal bestuur en nuttige contactgegevens.

Maatregelen en dienstverlening

Hier vind je de maatregelen van de federale en Vlaamse overheid tegen de verspreiding van het coronavirus. Je leest hier ook wat dat betekent voor het lokaal bestuur Merelbeke (werking, dienstverlening, zitdagen Sociaal Huis ...).

Wat kan ik zelf doen?

Hoe kan ik vermijden dat ik besmet word of een besmetting doorgeef aan anderen?

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Ben je ziek? Blijf thuis en bel naar je huisarts (of naar 1733 tijdens het weekend).

Heb je vragen?

Heb je vragen, wil je meer info of ben je op zoek naar contactgegevens?

Merelbeke Helpt

Wat kun je doen tijdens deze periode om anderen te helpen in Merelbeke? Hoe kun je zelf hulp krijgen? We bundelen alle informatie over het aanbieden en krijgen van hulp op deze pagina. 

Medisch beschermingsmateriaal gezocht

Heb jij mondmaskers, alcoholgel of ander beschermingsmateriaal? Breng ze binnen bij het Sociaal Huis voor onze zorg- en hulpverleners.

Vrijwilligersverzekering

De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis.

Noodopvang tijdens coronacrisis

Vanwege de huidige crisisperiode organiseert de gemeente Merelbeke in samenwerking met de scholen, buitenschoolse opvang en kinderopvanglocatie noodopvang voor onder andere baby's, peuters en kinderen uit het basisonderwijs (kleuter- en lager onderwijs).