U bent hier

www.merelbeke.be/corona

Coronavirus

De Vlaamse en federale overheden hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken en om de volksgezondheid te beschermen.
 
Op deze pagina vind je meer info over de nationale en lokale maatregelen, onze dienstverlening tijdens de coronacrisis en nuttige contactgegevens.

Maatregelen en dienstverlening

Info over de lokale, federale en Vlaamse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Je vindt ook meer info over de dienstverlening van het lokaal bestuur Merelbeke.

Mondmaskers

Zoek je meer info over mondmaskers?

 

Wat kan ik zelf doen?

Hoe kan ik vermijden dat ik besmet word of een besmetting doorgeef aan anderen?

Heb je vragen?

Heb je vragen, wil je meer info of ben je op zoek naar contactgegevens? Of heb je het moeilijk en wil je graag met iemand praten?

Wat als ik ziek ben?

Ben je ziek? Blijf thuis en bel naar je huisarts (of naar 1733 tijdens het weekend).

Merelbeke Helpt

Wat kun je doen tijdens deze periode om anderen te helpen in Merelbeke? Hoe kun je zelf hulp krijgen? We bundelen alle informatie over het aanbieden en krijgen van hulp op deze pagina. 

Vrijwilligersverzekering

De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis.

Steunmaatregelen voor lokale handelaars en bedrijven

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben een ongeziene impact op het maatschappelijk en economisch leven in de gemeente. Om de handelaars enigszins te beschermen wordt ondersteuning voorzien vanuit verschillende instanties.  We lijsten ze hieronder graag even voor je op.

Noodopvang tijdens coronacrisis

Vanwege de huidige crisisperiode organiseert de gemeente Merelbeke in samenwerking met de scholen, buitenschoolse opvang en kinderopvanglocatie noodopvang voor onder andere baby's, peuters en kinderen uit het basisonderwijs (kleuter- en lager onderwijs).

 

Overzicht jeugdactiviteiten

Op zoek naar een activiteit voor kinderen of jongeren tijdens de zomervakantie?

Laatste nieuws

12 mei 2020

Merelbeke annuleert alle gemeentelijke activiteiten en evenementen tot en met 30 september. De wekelijkse markt gaat wel nog door.

22 juli 2020

Vanaf donderdag 30 juli ben je verplicht om een mondmasker te dragen op alle publiek toegankelijke plaatsen van Merelbeke, en dit vanaf de leeftijd van 12 jaar.

4 juni 2020

Het lokaal bestuur Merelbeke voert momenteel grondige renovatiewerken uit in het zwembad Ter Wallen. Bovendien zal het water in het zwembad tegen 1 juli chloorarm zijn. Net op tijd voor de heropening, nu er versoepelingen zijn aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad. Zwembad Ter Wallen...