U bent hier

Nieuw Cultuurhuis Merelbeke

Wat?

Op 3 februari 2018 werd op feestelijke wijze de start van de werken aan een nieuw cultuurcentrum in hartje Merelbeke gevierd. Het Cultuurhuis Merelbeke verrijst aan het Driekoningenplein en wordt een plek waar mensen samenkomen, ontspannen, inspireren, genieten,…

Het hart van het Cultuurhuis Merelbeke wordt de polyvalente zaal waar ruimte is voor 400 bezoekers, met een inschuifbare tribune die vlot kan weggewerkt worden zodat de zaal ook geschikt is voor staande concerten of voor grotere activiteiten van onze verenigingen. Naast de theaterzaal bevindt zich een ruime foyer en een tentoonstellingsruimte.

                                             

De ingang van het Cultuurhuis Merelbeke ligt aan de oostzijde langsheen het Driekoningenplein. Aan de onthaalbalie zul je tickets kunnen kopen, zalen reserveren en inschrijven voor culturele cursussen en vormingen.

Op de eerste verdieping van het gebouw worden vier multifunctionele lokalen voorzien voor vergaderingen, lezingen en workshops allerhande. Ook de administratie van het team Cultuurhuis Merelbeke krijgt er een vaste stek.

Het cultuurcafé met groot buitenterras zal extra zuurstof geven aan het gebouw. Daar zul je overdag en voor en na de voorstellingen terecht kunnen om bij te praten en na te genieten.

Het nieuwe Cultuurhuis Merelbeke bevindt zich vlakbij de bibliotheek wat heel wat mogelijkheden opent voor nieuwe, creatieve verbindingen.

Volgens architecten Aldo en David De Beule (AnD Architecten) wordt Cultuurhuis Merelbeke een bijzondere plek: "Het gebouw is atypisch en onderscheidt zich niet alleen door zijn opvallende vormgeving maar ook door zijn bijzonder materiaalgebruik. Een gedurfde en eigenzinnige uitstraling die zich deels afzet tegen maar ook integreert in de omgeving. Het is een gebouw met karakter: een niet alledaags gebouw waarover gesproken zal worden. De focus wordt gelegd op hetgeen zich afspeelt ‘in’ het gebouw. Eenvoudige, eerlijke materialen en een sobere aankleding. Het gebouw is het ‘decor’, biedt ruimte en mogelijkheden en stelt zich flexibel op."

De werken zijn op 5 februari 2018 van start gegaan.

In januari 2019 werd, na een bevraging bij de inwoners van Merelbeke, de naam Cultuurhuis Merelbeke bekend gemaakt.

De opening van Cultuurhuis Merelbeke is voorzien in februari 2021. 

 

   

 

Bekijk ook