U bent hier

Je dak of zoldervloer laten isoleren? Goedkoop én eenvoudig met het groepsaanbod!

Wat?

Via een slecht of niet geïsoleerd dak gaan enorm veel warmte en energie verloren. Uitstekende dak- of zoldervloerisolatie is dus goud waard!
Laat je dak of zoldervloer isoleren via het groepsaanbod van de gemeenten Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen: goedkoper, eenvoudig én zonder zorgen!

 

Infoavond

Op donderdag 20 september 2018 vond een infoavond plaats in Merelbeke. De presentatie van die avond kan je hier terug vinden: Presentatie infoavond 20 september 2018.

 

De voordelen

 • Financieel voordeel
  Je dak of zoldervloer goed isoleren gaat energieverspilling tegen, en zorgt dus voor een vermindering van je energiekosten. Bovendien zorgt het plaatsen van dak- en zoldervloerisolatie via dit groepsaanbod voor een financieel interessant aanbod.
   
 • Professioneel en zonder zorgen
  Voor de organisatie van dit groepsaanbod rekent onze gemeente op Impact vzw. Impact vzw zorgt voor een vlot verloop van inschrijving tot uitvoering. De aannemers* worden grondig door Impact vzw gescreend, opgevolgd en gecontroleerd én moeten aan strenge kwaliteitscriteria voldoen.
  Bij elke stap in het proces kan je rekenen op de onafhankelijke expertise van Impact vzw. Zo ben je zeker dat je woning volgens de regels van de kunst wordt aangepakt.
   
 • Samen naar minder CO2-uitstoot!
  Door openbare én particuliere woningen energie-efficiënter te maken, gaat minder energie verloren en worden minder schadelijke broeikasgassen uitgestoten. Bovendien moeten alle daken van woningen én huurwoningen (die vóór 1 januari 2016 op het elektriciteitsnet aangesloten werden) tegen 2020 geïsoleerd worden.

 

* Geïnteresseerde aannemers kunnen zich vrijblijvend aanbieden om deel te nemen als uitvoerder mits er voldaan wordt aan de nodige voorwaarden en selectieprocedure. Meer info via charlotte [at] impactvzw.be.

Wie?

Particulieren uit Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen kunnen deelnemen aan dit groepsaanbod om hun zoldervloer of dak (hellend of plat) te laten isoleren. Zowel eigenaars als huurders (mits toestemming van de verhuurder) kunnen deelnemen.

Hoe?

Inschrijven voor het groepsaanbod kon tot 31 januari 2019.

 

Vrijblijvend en eenvoudig!

 1. Van 18 september 2018 tot en met 31 januari 2019 kan je gratis én vrijblijvend inschrijven via de website of via dienst duurzame ontwikkeling (na afspraak).

 2. Na jouw inschrijving selecteert Impact vzw een geschikte aannemer, die een plaatsbezoek uitvoert om een voordelige gepersonaliseerde offerte op te maken.

 3. Impact vzw kijkt de offerte na en bezorgt ze aan jou.

 4. Indien je de offerte accepteert, zal de aannemer op het afgesproken moment de werken uitvoeren (er wordt gestreefd binnen de 2 maanden).

 

Bekijk ook

 • Met de ecocheques kunt u welbepaalde ecologische producten en diensten aankopen. Het is een extralegaal voordeel.

 • Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Maar vaak weten mensen niet hoe eraan te beginnen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of keuze van materialen? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg!

 • Met enkele kleine tips en aanpassingen kan u al snel heel wat water besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op uw waterfactuur.

 • Minder energie verbruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat.

 • Op zoek naar onafhankelijk advies? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt je met renovatieadvies aan huis.

 • Bespaar op je energiefactuur.

 • De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de tweede keer een groepsaankoop zonnepanelen. Schrijf vrijblijvend in, ontvang heldere en objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie. Bovendien draag je bij aan een beter leefmilieu.

 • Stroomvloed cvba is een nieuwe energiecoöperatie voor én door burgers. Stroomvloed produceert duurzame energie dankzij de financiële inbreng van de burger. De winst van de coöperatie vloeit terug naar alle aandeelhouders.

 • Wijkwerf gaat van wijk naar wijk om er mensen te motiveren om samen hun woning beter te isoleren, en zo kosten en zorgen uit te sparen. Nu strijkt Wijkwerf voor de tweede keer neer in Merelbeke.

 • groepsaankoop stookolietanksanering

  Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering

  Heeft u nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wenst u binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, gas, enz.)? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden.