U bent hier

Helden op de fiets 2020

HELDEN op de FIETS, ZET je niet in de ZAK!

Wat?

De fietscampagne ‘HELDEN op de FIETS, zet je niet in de ZAK’ beloont milieubewust gedrag en laat deelnemers als helden door het leven gaan. Helden gaan immers met de fiets of te voet naar de winkel en gebruiken een herbruikbare zak.

Deelnemers ontvangen tussen zaterdag 18 april en zaterdag 16 mei 2020 stempels voor hun heldendaden. Spaarkaarten indienen en ruilen voor een directe beloning kan tot en met woensdag 20 mei 2020.

Wie?

Iedereen kan als een held door het leven gaan!

Hoe?

Heldendaden leveren stempels op

Ga je tussen zaterdag 18 april en zaterdag 16 mei 2020 met de fiets of te voet naar een deelnemende handelaar, dan krijg je telkens 1 stempel op je spaarkaart. Wanneer je ook gebruik maakt van een herbruikbare zak, krijg je nog een tweede stempel. Een herbruikbare zak kan een herbruikbare boodschappentas, een hergebruikte plastic draagtas, een handtas, een rugzak, een jaszak, een boodschappentrolley… zijn, maar dus geen nieuwe zak. Per winkelbezoek kan je maximaal twee stempels ontvangen. Deelnemende handelaars kan je snel herkennen aan de affiche in de etalage of aan de toonbank. Ook een spaarkaart kan je bij hen krijgen.

 

Heldendaden worden direct beloond

Met de stempels op je spaarkaart word je beloond voor je heldendaden. Tot en met woensdag 20 mei 2020 kan je jouw spaarkaart met minstens 12, 25 of 40 stempels bij enkele inzamelpunten inruilen voor een leuke gratis attentie.

Ruil je spaarkaart om na 12 stempels en krijg als directe beloning een sesamreep. Na 25 stempels kan je je spaarkaart omwisselen voor een fietsbel met kompas en na 40 stempels krijg je een waardebon van vijf euro, in te ruilen bij één van de deelnemende fietshandelaren:

- Bike Store Wouters

- D'Haene Sport

- Vélo Marco

- Wielerwheels

 

Helden maken kans op schitterende prijzen

Wanneer je je spaarkaart inruilt voor een beloning, neem je automatisch ook deel aan de algemene tombola. In de prijzenpot zitten een waardebon van € 500 voor de aankoop van een fiets, fietsaccessoires of het onderhoud van een fiets bij een van de Merelbeekse fietshandelaars én vele prijzen geschonken door de deelnemende handelaars. Heb je een spaarkaart ingeruild voor een beloning, dan kan je gewoon opnieuw beginnen sparen met een nieuwe spaarkaart!

De prijsuitreiking van de tombola vindt plaats tijdens ‘Niet gaat verloren’, het Fair-Share-Repair-Festival op 6 juni 2020 op en rondom het Kerkplein. De winnaars krijgen op voorhand een persoonlijke uitnodiging.

 

Speciale actie voor Merelbeekse scholen

De speciale actie voor de Merelbeekse scholen maakt ook van de leerlingen ‘helden op de fiets’. De leerlingen krijgen een spaarkaart in een andere kleur. Ze kunnen naast de stempels die ze krijgen in de winkels, ook stempels verzamelen wanneer ze met de fiets of te voet naar school komen. Per schooldag krijgen ze dan 2 stempels (ongeacht het aantal afgelegde trajecten).

Met hun afzonderlijke spaarkaarten nemen zij, wanneer ze hun spaarkaart inruilen voor een attentie, deel aan een afzonderlijke tombola voor de scholen. De prijzenpot daar bestaat uit een waardebon van €375 én een veertigtal prijzen geschonken door het gemeentebestuur. De prijsuitreiking van die afzonderlijke tombola vindt op een afzonderlijk moment plaats. Ook hier brengen we de winnende leerlingen op voorhand op de hoogte.

Handelaars kunnen zich inschrijven tot en met 22 maart door te mailen naar heldenopdefiets [at] merelbeke.be of via het online inschrijvingsformulier.

Scholen kunnen zich inschrijven tot en met 22 maart door te mailen naar heldenopdefiets [at] merelbeke.be of via het online inschrijvingsformulier voor scholen.

 

De lijst met de deelnemende handelaars kan je hier spoedig raadplegen.

Hier vind je het wedstrijdreglement terug: 2020wedstrijdregl helden.pdf

 

Bekijk ook