U bent hier

Spelend kind

Huis van het Kind

In oktober 2018 kon u stemmen voor een nieuwe bestuursploeg voor de gemeente Merelbeke.

De lente en zomer zorgen meestal voor blije gezichten: we genieten van een extra dosis zon, buitenplezier én de natuur staat in bloei. Maar word je geplaagd door hooikoorts, dan kan dit seizoen ook best...

Logo huis van het Kind Merelbeke‘ Want opvoeden doe je niet alleen’

Kinderen en jongeren opvoeden in een veilige en gezonde leefomgeving is niet altijd eenvoudig. Huis van het Kind Merelbeke wil werken rond thema’s als gezonde voeding, beweging, psychisch welzijn …

Zit je met een vraag? Wij geven persoonlijk advies. Daarnaast organiseren we ook workshops, lezingen …

Huis van het Kind Merelbeke wil ook ouders samenbrengen en uitnodigen om ervaringen met elkaar te delen.

'Want opgroeien doe je niet alleen’

Huis van het Kind Merelbeke is er niet alleen voor ouders en opvoeders, maar ook voor kinderen en jongeren. We brengen het Merelbeekse aanbod voor kinderen en jongeren in kaart. Jongeren kunnen ook terecht bij de partners of het loket opvoedingsondersteuning voor advies.

Week van de opvoeding 2019

Week van de opvoeding is een initiatief van Expoo, het Vlaams expertisecentrum opvoedingsondersteuning. Met deze actie week willen ze positief opvoeden extra in de kijker zetten. Huis van het Kind Merelbeke organiseert tijdens deze week heel wat activiteiten, workshops en ontmoetingsmomenten. Neem snel een kijkje naar de volledige programmatie.

Achtergrondinformatie over opvoeden

Er is heel wat informatie over opvoeden en opgroeien beschikbaar. We geven je graag een overzicht van waar je juiste en actuele informatie kan terugvinden.

Partners Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Merelbeke wil zoveel mogelijk partners samenbrengen die werken voor kinderen, jongeren, opvoeders, (groot)ouders …

Meld je aan secundair onderwijs Regio Gent

Gaat zoon- of dochterlief vanaf volgend jaar naar het secundair onderwijs? Voor het schooljaar 2018-2019 is er een online aanmeldingsmeldingssysteem voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

Kinderopvang

Kinderopvang, buitenschoolse opvang

Hulp bij het aanvragen van een school en studietoelage

Naar school gaan kost geld. Studeren ook. Schooltoelagen en studietoelagen van de Vlaamse overheid helpen om de kosten te dragen en het Sociaal Huis helpt je om de aanvraag in te vullen.

Merelbeke in actie tegen Kinderarmoede (MAKsi)

MAKsi staat voor Merelbeke in Actie tegen Kinderarmoede

Dit netwerk verzamelt partners in Merelbeke die samen de strijd aangaan tegen kinderarmoede. 

Zo heeft het MAKsi netwerk 

 

Over Huis van het Kind

Een Huis van het Kind zet een lokale samenwerking uit waarin verschillende organisaties samen aan de slag gaan om een sterk lokaal netwerk uit te bouwen voor organisaties, kinderen, jongeren en gezinnen en professionele opvoeders.

Kortom het biedt een plek waar je terecht kan voor alles wat met opvoeding en opgroeien te maken heeft en dit zowel voor professionele opvoeders als voor gezinnen.

 

Initiatieven voor kinderen, jongeren & opvoeders

Als partner Huis van het Kind Merelbeke of oudercomité kan je ondersteuning krijgen om initiatieven, vormingen, workshops of activiteiten op te zetten. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief