U bent hier

Over Huis van het Kind

Wat?

Huis van het Kind zet in op het uitbouwen van een sterk netwerk. Elke organisatie heeft zijn eigen expertise opgebouwd. Samen staan we sterker en kunnen we de krachten bundelen om de vraag en het aanbod nog beter op elkaar af te stemmen. 

Huis van het kind wil sociale cohesie en ontmoeting stimuleren.

Ervaringen uitwisselen, leren van elkaar en even op adem kunnen komen zijn kleine gebaren die een grote hulp kunnen zijn. 

Huis van het Kind Merelbeke zet in op preventieve gezondheidszorg

Kinderen opvoeden in een veilige en gezonde leefomgeving is niet altijd eenvoudig. Thema's rond gezondheid, gezonde voeding, vaccinaties, beweging, (geestelijk) welzijn.. vormen mee de basis van Huis van het Kind. 

 

Huis van het Kind Merelbeke biedt opvoedingsondersteuning.

Voor advies rond grote of kleine opvoedingsvragen kan je terecht bij Huis van het Kind of bij de gespecialiseerde partners. 

Wie?

  • Kinderen en jongeren tot en met 24 jaar
  • Elke ( aanstaande) ouder of grootouder met veel of weinig ervaring in het grootbrengen van kinderen
  • Elke organisatie die werkt voor en met gezinnen en kinderen
  • Elke professionele opvoeder of intermediair.

Regelgeving

Huis van het Kind kadert binnen het Vlaams decreet houdende de organisatie van preventieve gezinsondersteuning en het bijhorende uitvoeringsbesluit van 2014. 

 

Bekijk ook

  • Er is heel wat informatie over opvoeden en opgroeien beschikbaar. We geven je graag een overzicht van waar je juiste en actuele informatie kan terugvinden.

  • Gaat zoon- of dochterlief vanaf volgend jaar naar het secundair onderwijs? Voor het schooljaar 2018-2019 is er een online aanmeldingsmeldingssysteem voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

  • Als partner Huis van het Kind Merelbeke of oudercomité kan je ondersteuning krijgen om initiatieven, vormingen, workshops of activiteiten op te zetten. 

  • Week van de opvoeding is een initiatief van Expoo, het Vlaams expertisecentrum opvoedingsondersteuning. Met deze actie week willen ze positief opvoeden extra in de kijker zetten. Huis van het Kind Merelbeke organiseert tijdens deze week heel wat activiteiten, workshops en ontmoetingsmomenten. Neem snel een kijkje naar de volledige programmatie.