U bent hier

Partners Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Merelbeke wil zoveel mogelijk partners samenbrengen die werken voor kinderen, jongeren, opvoeders, (groot)ouders … Samen bezitten we een schat aan informatie: van zwangerschap tot puberteit en nog veel meer. Die informatie willen we graag delen!

Volgende partners werken mee aan Huis van het Kind Merelbeke: Bibliotheek, CKG ’t kinderkasteeltje, Basisscholen Merelbeke, Drugpunt Rhode & Schelde, Jeugddienst, Gezinsbond Bottelare en gezinsbond Merelbeke Centrum, Kind & Gezin, Logo Gezond  plus, Sociaal Huis, DVO De Regenboog, Vlerkopvang, Famifed, Kind & Preventie, Oudercomité Bottelare.

Drugpunt

Het drugpunt is een intergemeentelijke drugpreventiedienst die problemen door druggebruik wil helpen voorkomen.

Basisonderwijs

Overzicht van alle basisscholen in Merelbeke

Dienst jeugd

De dienst jeugd zorgt o.a. voor een gemeentelijk jeugdbeleid op maat en biedt een gevarieerd vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren aan.

Sociaal huis

Alle sociale dienstverlening onder één dak

Dienst voor onthaalouders

De kinderen worden in kleine groepjes in een gezinsvriendelijke omgeving opgevangen, waar de nadruk ligt op een individuele benadering van elk kind.

Bibliotheek

De bibliotheek is een bruisende ontmoetingsplek waar leesplezier, cultuureducatie en -participatie en mediawijsheid worden gestimuleerd.

Lokaal overleg kinderopvang

Het LOK (lokaal overleg kinderopvang) wil gebruikers en de aanbieders van kinderopvang en de overheid met elkaar in gesprek laten gaan.