U bent hier

Internationale samenwerking

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

11.11.11

11.11.11 is de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging en zet zich in voor één duidelijk doel: een rechtvaardige wereld zonder armoede.

FairTradeGemeente

Merelbeke is een FairTradeGemeente. Op die manier willen zowel de kleinschalige boer in het Zuiden als de duurzame boer in het Noorden een hart onder de riem.

GROS

De GROS is de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. Dit is een gemeentelijke adviesraad die de burger betrekt bij het beleid rond internationale samenwerking.

Subsidies en toelagen van noord- zuidinitiatieven

Ondersteuning van noord- zuidinitiatieven

Stedenband Toucountouna

In 2014 werd de stedenband tussen de gemeenten Merelbeke en Toucountouna werkelijkheid. Toucountouna, in Benin, West-Afrika, ligt in vogelvlucht ongeveer 5 000 km van Merelbeke.

Stedenband

In 2014 werd de stedenband tussen de gemeenten Merelbeke en Toucountouna werkelijkheid. Toucountouna, een dorp in Benin, West-Afrika, ligt in vogelvlucht ongeveer 5 000 km van Merelbeke.

Laatste nieuws

7 mei 2018
Week van de Opvoeding 2018

Op 16 mei start Week van de opvoeding 2018. Die week pakken Huis van het Kind Merelbeke en z'n partner groots uit wordt het een Pop-uphuis van het Kind! Zo willen we het aanbod rond opvoedingsondersteuning een hele week in de verf zetten!

 

7 december 2017
Amnesty International

Op zaterdag 9 december organiseren we een heuse schrijfmarathon. Deze schrijfmarathon gaat door tussen 9 en 13 uur in onze gemeentelijke bibliotheek.
Koffie en muzikale begeleiding is voorzien.