U bent hier

Milieuzorg Op School

Milieuzorg Op School MOS

Wat?

 

Een milieuzorgsysteem op school is een geheel van maatregelen en acties waaraan iedereen meewerkt om de school milieuvriendelijker te maken. Er kan gewerkt worden rond een
of meerdere thema’s of aandachtsvelden: afvalpreventie, energie, natuur op school, mobiliteit en water.

Kinderen en jongeren werken samen met hun leerkrachten, directie en het andere schoolpersoneel een milieuzorgsysteem uit op maat van de school. De concrete invulling van MOS bepaalt de school zelf.

MOS biedt educatieve en praktische ondersteuning. De MOS-ploeg staat klaar om je te helpen bij je milieuzorgproject. Een MOS-begeleider is erbij wanneer je school beslist om te starten met het project en volgt systematisch het proces op. Het MOS-stappenplan maakt het je gemakkelijker om milieuzorg in je school in te voeren. MOS gaat niet om zomaar wat lukrake acties. Het stappenplan helpt om het project planmatig vorm te geven en te laten groeien. Zo groeit MOS uit tot een vast onderdeel van de schoolcultuur.

Gratis met de Poppelepee-pas en 'De Lijn' naar een milieu-educatieve bestemming! Een klas uit het basisonderwijs rijdt met een MOS-Poppelepee-pas gratis naar een milieueducatieve bestemming (MOS-schakel) met de bussen en trams van 'De Lijn' (niet geldig voor de belbus).

Wie?

eerste, tweede en derde kleuterklas

eerste tot en met zesde leerjaar

Hoe?

contact: mos [at] oost-vlaanderen.be - T: 09 267 78 41

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Duurzaamheid
dienst Leefmilieu
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 32 75
duurzaamheid [at] merelbeke.be

Bekijk ook