U bent hier

Sociale kruidenier "MIA"

Wat?

MIA staat voor ‘‘Merelbeke in Actie voor Mensen in Armoede’. Het gaat om een ‘winkel’ waar cliënten terecht kunnen voor gratis voeding en betalende non-food producten tegen sterk verminderde prijzen.

Voorwaarden

Om toegang te verkrijgen tot de sociale kruidenier MIA moet er:

- een sociaal onderzoek gebeuren

- een budgetplan opgesteld worden

Als blijkt uit het sociaal onderzoek dat u over onvoldoende fincanciële middelen beschikt krijgt u een toegangskaart voor de sociale kruidenier MIA.

Wat meebrengen?

Rekeninguittreksels van de laatste 3 maanden

Bewijs van inkomsten en uitgaven

Werking

MIA staat voor ‘Merelbeke in Actie voor Mensen in Armoede’. Het gaat om een ‘winkel’ waar gezinnen uit de gemeente Merelbeke terecht kunnen voor voedselpakketten, kleding en dergelijke meer. Een deel van de verse voeding wordt steeds gratis aangeboden en voor de rest van de producten wordt er een kleine vergoeding gevraagd.

Om toegang te krijgen tot de Sociale Kruidenier moet je langsgaan in het Sociaal Huis en volgt er altijd een sociaal onderzoek. Indien je in aanmerking komt om toegang te krijgen tot MIA dan krijg je een lidkaart en enkel op vertoon van deze lidkaart kan je MIA binnengaan op de vooraf aangekondigde openingsdagen .

Tweemaal per maand opent MIA de deuren. Dit is steeds op de 1e en 3e dinsdag van de maand. Deze dagen kunnen soms wijzigen door de feestdagen. De openingsdagen vind je steeds terug op de website.

Schenkingen

De MIA-werking is volledig afhankelijk van donaties. Gelukkig zijn er in Merelbeke heel wat scholen, bedrijven, winkeliers en particulieren die MIA steunen. Van de plaatselijke handelaars ontvangen we voeding, nieuwe kleding, speelgoed.,.. Daarnaast zijn er ook scholen die een actie op poten zetten om zo geld of voeding in te zamelen die nadien aan MIA geschonken wordt. 
Maar ook als particulier kan je je steentje bijdragen aan de werking van MIA. Heb je conserven in de berging staan die niet meer gebruikt worden, dan kan je die in MIA een nieuwe bestemming geven! Opgelet, enkel ongeopende, nieuwe en niet vervallen producten worden aanvaard. 

Wens je zelf ook een schenking te doen voor onze Sociale Kruidenier (vb. droogvoeding,ongebruikte goederen,...), neem dan contact op met Barbara De Decker van het OCMW op het nummer: 09 210 71 32 of via mail naar: socialekruidenier [at] ocmwmerelbeke.be

Vrijwilligers

In MIA kan je ook je steentje bijdragen als vrijwilliger. Meer info vind je hier

Openingsuren

Omwille van de coronacrisis hebben we geen vaste openingsuren en werken we voortaan enkel op afspraak. Wil je hierover meer informatie neem dan contact op met onze diensten.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(28/09) tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Waar?

Sociale Dienst
Administratief centrum
Poelstraat 37
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(28/09) tot en van tot
Enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 71 10
socialedienst [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Via de pamperbank willen wij jonge ouders en gezinnen oproepen om hun overschot aan ongebruikte luiers te doneren aan de pamperbank. Deze worden verzameld en herverdeeld. De herverdeling gebeurt door de vrijwilligers van de sociale kruidenier aan de symbolische prijs van 1 cent voor 1 pamper.