U bent hier

Personenalarmsysteem

Sociaal Huis logo

Wat?

Het personenalarmsysteem zorgt ervoor dat u langer alleen thuis kunt blijven wonen. Met één druk op de knop waarschuwt u iemand als u ziek wordt of valt. Weten dat er dag en nacht hulp bereikbaar is, geeft u een veilig gevoel.

Het personenalarmsysteem bestaat uit een zendertje dat u bij u draagt. Als u hulp nodig hebt, dan drukt u op een knop en komt u terecht bij iemand van de alarmcentrale. De medewerkers van de alarmcentrale, vragen of alles in orde is. Indien nodig komt er iemand bij u thuis om u zo snel mogelijk te helpen. De alarmcentrale is 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand.

Hoe?

Er zijn verschillende opties bij het kiezen van een personenalarmsysteem. Het Sociaal Huis en het OCMW verhuren zelf geen personenalarmsysteem. Een maatschappelijk werker helpt je op weg om de beste optie voor jouw situatie te kiezen.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Soms lukt het niet meer zo vlot om de dagdagelijkse taken in het huishouden op te volgen. Een verzorgende kan bij je langskomen om je hierbij een handje te helpen.
  • Bij het ouder worden zijn voeten kwetsbaarder en vragen extra verzorging. Ouderen en personen met een handicap kunnen daarom gebruik maken van voetverzorging.
  • Kan je door ziekte, handicap of leeftijd het onderhoud van je tuin niet meer zelf uitvoeren? Dan kan de karweidienst je helpen om je tuin te onderhouden.
  • Kan je sommige klussen aan en rond je woning niet zelf uitvoeren en beschik je over een beperkt inkomen, dan kan de karweidienst die voor je doen.