U bent hier

De boodschappen worden door onze vrijwilligers bij je thuis afgeleverd

Boodschappendienst

Wat?

Boodschappen doen, een dagelijks weerkerende klus. Brood halen, groenten en vlees, het grootwarenhuis bezoeken voor drank, koffie, onderhoudsproducten… elke dag hebben we wel iets nodig. 

Voor de meeste mensen is het een routine die ze inpassen in hun dagelijks leven. We staan er niet meer bij stil, maar lopen even binnen in de buurtwinkel of het warenhuis. Maar op een dag lukt het niet meer zo goed. Men kan niet meer zo vlot naar buiten. Of het dragen van de boodschappen wordt te zwaar. Of men heeft geen vervoer. Of het is plotseling niet meer mogelijk om zelf boodschappen te doen wegens ziekte. 

Onze vrijwilligers van de boodschappendienst doen daarom de boodschappen voor jou.

 

 

Voorwaarden

Ouderen, personen met een handicap en mensen in een sociale noodsituatie kunnen een beroep doen op de boodschappendienst.

 

Hoe?

Om gebruik te maken van de boodschappendienst, moet je eerst lid worden. Het aanvraagformulier om lid te worden kan je hier downloaden: Aanvraag lidmaatschap boodschappendienst

Vervolgens ontvang je een overschrijvingsformulier voor het betalen van het lidgeld. Van zodra we het lidgeld ontvangen hebben, kan je een beroep doen op de boodschappendienst.

De boodschappen worden gedaan door vrijwillige chauffeurs, met hun eigen wagen.

Je geeft je aanvraag door aan de medewerker van de boodschappendienst. Er wordt samen afgesproken wanneer de vrijwilliger bij jou thuis komt. De vrijwilliger komt bij je langs, binnen de 2 dagen na je aanvraag.

Hij/zij zal op dat moment met jou afspreken welke boodschappen je wenst. Hij/zij zal de boodschappen voor jou halen in de winkels die je doorgeeft. Het aantal boodschappen is beperkt per aanvraag. De vrijwilliger doet per rit maximaal 3 adressen aan, waarvan hoogstens 2 warenhuizen. Na het boodschappen doen, zet de vrijwilliger de gekochte boodschappen bij je thuis af. 

Prijs?

Om lid te worden van de boodschappendienst betaal je een jaarlijks lidgeld van 10 euro als alleenstaande of 15 euro als echtpaar of samenwonenden. Per boodschappenrit betaal je een startgeld van 1,25 euro en een kilometervergoeding. Deze vergoeding bedraagt 0,28 euro per kilometer. De kilometers worden gerekend vanaf het thuisadres van de chauffeur, heen en terug. 

Ook de boodschappen betaal je uiteraard aan de chauffeur

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Minder Mobielen Centrale
Minder Mobielen Centrale
Poelstraat 37
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(02/06) tot

Contact

  • 09 210 71 29
mmc [at] ocmwmerelbeke.be

Bekijk ook

  • Heb je problemen om je zelfstandig te verplaatsen? De vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale (MMC) vervoeren je met hun eigen wagen of met een aan een rolstoel aangepast voertuig.