U bent hier

Tweede sporthal

Wat?

In juni 2018 is de bouw van een nieuwe, multifunctionele sporthal van start. Merelbeke was een van de eerste gemeentes in Vlaanderen om te investeren in hoogwaardige sportinfrastructuur. In 1970 al bouwde het gemeentebestuur hier een sporthal. In 1998 kreeg die een opknapbeurt. Maar de laatste jaren zaten heel wat sportverenigingen met de handen in het haar. Er waren geen beschikbare uren meer in de bestaande sporthal. Clubs moesten uitwijken naar andere gemeentes of soms zelfs een ledenstop invoeren. De nieuwe sporthal moet daar een eind aan maken en zal het sportaanbod in de gemeente ongetwijfeld een boost geven.

Verbinding en sport

De nieuwe sporthal komt tussen zwembad Ter Wallen en de bestaande sporthal. Beide sporthallen worden met elkaar verbonden en hebben een centrale inkomhal. Heel veel aandacht gaat naar een kwalitatieve en hoogwaardige sportvloer. Niet alleen omdat die het sportplezier verhoogt, maar ook omdat de kans op blessures zo drastisch vermindert. De nieuwe sporthal zal in eerste instantie gebruikt worden voor de jeugdtrainingen van heel wat sportverenigingen. Maar uiteraard biedt dit ook heel wat mogelijkheden voor nieuwe sportinitiatieven. Introductiecursussen, G-sport voor mensen met een beperking, omnisport,… en wie weet worden er zelfs nieuwe sportverenigingen geboren.

Het nieuwe sportcentrum zal een pak energiezuiniger zijn: er komen zonnepanelen, goede isolatie en led-verlichting.

De werken aan de nieuwe sporthal zullen ongeveer één jaar duren.  Bedoeling is dat de zaal beschikbaar is vanaf de start van het nieuwe sportseizoen in september 2019. Het project kost 2,52 miljoen euro en wordt ontwikkeld door Autonoom Gemeentebedrijf Merelbeke.

 

 

Bekijk ook