U bent hier

Nieuwsbericht: 3 oktober 2018

20 oktober: Nacht van de Duisternis

Nacht van de Duisternis op 20 oktober: doof je verlichting

Op zaterdagavond 20 oktober vindt opnieuw de Nacht van de Duisternis plaats. Op deze avond wordt van 19 uur tot middernacht alle openbare verlichting en monumentverlichting gedoofd en kan je even proeven van de rust en gezelligheid in een donkere nacht. De initiatiefnemers willen ermee duidelijk maken dat Vlaanderen niet rationeel omspringt met verlichting en dat zowel mens als dier te lijden heeft onder het overmatig verlichten van de openbare buitenruimten.

Merelbeke doet mee uiteraard. We roepen ook iedereen, particulieren, bedrijfsleiders, handelaars op om van deze editie een succes te maken. Doof dus ook onnodige verlichting zoals sier- en reclameverlichting op 20 oktober.

 

Gezinswandeling

Alle plaatsen voor de gezinswandeling zijn jammer genoeg al ingenomen. Wees er volgend jaar snel bij als je mee wil doen aan de wandeling en de zoektocht tijdens de nacht van de duisternis!

De wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met het vzw Natuurpunt Boven-Schelde, Jeugdbond voor Natuur en Milieu Afdeling Bovenschelde en het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren uit Merelbeke.

 

Meer info:

www.nachtvandeduisternis.be

www.bondbeterleefmilieu.be/nacht/

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief