U bent hier

Nieuwsbericht: 20 december 2021

Bergwijkbrug opent dinsdagnamiddag - Update

De Bergwijkbrug zal dinsdag 21 december, in de loop van de namiddag, opnieuw geopend worden voor alle verkeer. De langverwachte heropening liet 2 maand op zich wachten door leveringsproblemen van de voegen. Er werden de laatste dagen en weken nog grote inspanningen geleverd om alles af te werken en morgen zal de brug dan opengesteld worden.

Officiële opening

Een grote inhuldiging voor alle inwoners zit er helaas niet in. De huidige coronatoestand laat het niet toe om een grootschalig evenement te organiseren. Het lokaal bestuur had dat graag anders gezien. Het belangrijkste is echter dat het verkeersknooppunt nu afgewerkt is en verkeer terug mogelijk is.

Er zal wel een persmoment plaatsvinden waarbij een filmpje opgenomen wordt. Dat filmpje zal volgende week beschikbaar zijn via onze website, Youtube en Facebookpagina. Op die manier kan iedereen er - weliswaar van ver- toch een beetje bijzijn.

Afrit Plataan afgesloten

Naast de heropening van de brug, zal vanaf dinsdag afrit R4-Plataan afgesloten worden. Het eenrichtingsverkeer in de Oude Gaversesteenweg blijft wel toepassing. Of de maatregelen behouden blijven, hangt af van de uitkomst van de evaluatie rond de Bergwijkbrug.

Evaluatie

Nog tot 26 december loopt een evaluatie van de tijdelijke maatregelen rond de Bergwijkbrug. Je kan dus nog van je laten horen.

De resultaten van die bevragen worden in januari onder de loep genomen. Afhankelijk van wat er uit dat onderzoek komt zullen sommige maatregelen bijgestuurd, behouden of opgeheven worden.

Opening Botermarkt - UPDATE

De Botermarkt zal woensdagavond 22 december opengesteld worden voor alle verkeer. Vanaf dan kan verkeer opnieuw via de Hundelgemsesteenweg richting Gent en omgekeerd .