U bent hier

Nieuwsbericht: 15 september 2017

Blauwe zone aan Merelbeke Station vanaf 18 september

Vanaf 18 september mag je in de buurt rond Merelbeke Station maar 2 uur meer parkeren. Het gebied wordt blauwe zone. Dat moet ervoor zorgen dat er meer parkeerplaatsen vrijkomen voor de handelszaken in Flora en dat ze door meerdere bestuurders gebruikt kunnen worden.

De zone omvat straten op grondgebied van Merelbeke, maar ook van Gent en Melle. In Merelbeke gaat het om volgende straten: het Floraplein, de Van Goethemstraat (tussen Floraplein en Teaterstraat), de Fraterstraat (tussen Gontrode Heirweg en Vinkenlaan), de Gontrode Heirweg (tussen Bloemstraat en Fraterstraat), de H. Consciencestraat, de Kon. Boudewijnstraat, de Leopold De Vosstraat en de Sint-Jozefstraat.

Nu worden heel wat parkeerplaatsen in de buurt ingenomen door pendelaars. Door de parkeertijd te beperken, moeten er meer parkeerplaatsen vrij komen voor de handelszaken in Flora en kunnen ze door meerdere bestuurders gebruikt worden. Pendelaars of mensen die langer willen parkeren, kunnen terecht op de NMBS-parking in de Mellestraat of op het Pastoor Clausplein. De blauwe zone in de buurt van het station zal – anders dan op andere plaatsen in Merelbeke en Gent – niet gelden op zaterdag.

Wie gedomicilieerd is in het gebied waar de blauwe zone geldt, kan een bewonerskaart aanvragen bij het gemeentebestuur. Een eerste bewonerskaart is gratis, voor een tweede kaart betaal je 175 euro per jaar. Heb je nog geen bewonerskaart? Vraag ze dan zo snel mogelijk aan. Je vindt meer info via deze link.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief