U bent hier

Nieuws

3 augustus 2020

Merelbeke annuleert alle gemeentelijke activiteiten en evenementen tot en met 30 september. De wekelijkse markt gaat wel nog door.

3 augustus 2020

Vanaf woensdag 5 augustus verwacht het KMI hoge temperaturen van 30° en meer. Neem voorzorgsmaatregelen op warme dagen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

29 juli 2020

Vanaf donderdag 30 juli ben je verplicht om een mondmasker te dragen op alle publiek toegankelijke plaatsen van Merelbeke, en dit vanaf de leeftijd van 12 jaar.

23 juli 2020
  • Bergwijkbrug

De werken aan de Bergwijkbrug gaan eindelijk van start. We vervangen de oude Bergwijkbrug en voorzien tegen het najaar van 2021 een nieuwe Bergwijkbrug met aandacht voor alle weggebruikers.
Op maandag 3 augustus start de aannemer met fase 1 van de werken: de renovatie van de oevers van de...

23 juli 2020
  • Zwembad

Door technische problemen is het Zwembad Ter Wallen gesloten tot en met zondag 9 augustus.

17 juli 2020

Op dinsdag 21 juli zijn de diensten van het lokaal bestuur gesloten naar aanleiding van onze nationale feestdag. Het gemeentehuis, het administratief centrum van het OCMW, de bibliotheek, het recyclagepark, het zwembad en het Sociaal Huis zijn dan dicht.

2 juli 2020

Sinds enkele jaren heeft Merelbeke 4 cambiowagens. Tot nog toe waren dit kleine stadsmodellen (Citroën C3). Deze zijn gemakkelijk in het verkeer, wendbaar en eenvoudig te parkeren. Toch was er ook vraag naar een iets groter model om grotere boodschappen te doen, een bezoek te brengen aan het...

1 juli 2020
  • Schematische voorstelling van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad op 24 juni

Deze zomer kunnen er onder voorwaarden terug publiek toegankelijke evenementen doorgaan.

29 juni 2020
  • Werken Van Laetestraat: Aanleg uitwijkstroken

De gemeente Melle legt in de Van Laetestraat uitwijkstroken aan om het kruisen van het verkeer vlotter mogelijk te maken. Doorgaand verkeer in de Van Laetestraat is tijdens de werken niet mogelijk.
De werken zouden afgerond zijn tegen vrijdag 17 juli.
 

9 juni 2020
  • RUP Bescherming Open Ruimte

We maken momenteel een RUP ‘Bescherming Open Ruimte’ op. Daarmee willen we de nog onbebouwde gebieden die door het gewestplan bestemd werden als ‘woonuitbreidingsgebieden’  grotendeels omvormen tot open ruimte. Ben je eigenaar van percelen binnen zo'n gebied, woon je er dichtbij of heb je...

4 juni 2020

Het lokaal bestuur Merelbeke voert momenteel grondige renovatiewerken uit in het zwembad Ter Wallen. Bovendien zal het water in het zwembad tegen 1 juli chloorarm zijn. Net op tijd voor de heropening, nu er versoepelingen zijn aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad. Zwembad Ter Wallen...

3 juni 2020

Met het oog op verkeersveiligheid van alle weggebruikers verlagen we de snelheidslimiet in de Gaversesteenweg naar 50 km/u tussen het kruispunt met de Bergbosstraat en de Kerkstraat.

3 juni 2020

Op maandag 8 juni start de heraanleg van de onthaalzone van het Gentbos aan de hoofdingang Poelstraat. Het provinciebestuur investeert er in een waterdoorlatende parking, nieuwe fietsenstalling en een uitgebreid bezoekersinfopunt.

2 juni 2020

Zondag 14 juni 2020 vieren we Vaderdag. Traditioneel leggen we dan onze papa's in de watten, maar dit jaar is dat niet voor iedereen zo evident. Wil je jouw papa toch verrassen op een originele manier, dan kan je hem vast en zeker een plezier doen met een Cadeaubon Merelbeke.

29 mei 2020

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis bieden vanaf 2 juni weer alle dienstverlening aan. Voor de veiligheid van zowel burgers als medewerkers helpen ze je maximaal telefonisch of digitaal verder. Is je vraag of probleem niet telefonisch of online op te lossen? Dan kun je een afspraak maken.

29 mei 2020

Op maandag 1 juni zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Het gemeentehuis, het administratief centrum van het OCMW, de takeaway-bibliotheek, het recyclagepark en het Sociaal Huis zijn dan dicht.

28 mei 2020

Het meldpunt van IVM met gratis nummer 0800 13 580 is terug bereikbaar.

22 mei 2020

Heb jij de voorbije weken tijdens de lockdown ook je fiets (her)ontdekt? Het is ons in ieder geval opgevallen dat er in onze gemeente/stad flink meer gefietst wordt. Top! Dat kunnen we alleen maar blijven aanmoedigen.

20 mei 2020
  • Blauw mondmasker

De komende weken kunnen Merelbekenaren een gratis mondmasker afhalen bij de apotheken in Merelbeke. Die zijn aangekocht door het lokaal bestuur. Iedereen die geboren is in 2008 of vroeger krijgt er één, op vertoon van zijn of haar identiteitskaart.

19 mei 2020

Er dreigen zware noodsituaties te ontstaan door de coronacrisis. Terwijl het coronavirus zeer geleidelijk en ten koste van grote inspanningen onder controle geraakt in eigen land en bij uitbreiding in Europa, bedreigt dit virus nog veel landen.

18 mei 2020

Het is zover: eindelijk kregen we van de Nationale Veiligheidsraad het nieuws dat de lokale markten terug kunnen opstarten vanaf 18 mei. 

12 mei 2020

Wil je deze zomer de kinderen uit je straat graag eens iets extra’s aanbieden? Zorgeloos spelen op straat? Een gocart- of inlineskateparcours uitstippelen in je wijk? Reuzegrote krijttekeningen maken op de weg? Het kan allemaal als je een speelstraat inricht!

6 mei 2020

Zondag 10 mei 2020 vieren we Moederdag. Wil je jouw mama verrassen op een originele manier? Dan kan je haar vast en zeker een plezier doen met een Cadeaubon Merelbeke.

 

 

6 mei 2020
  • Cadeaubon Merelbeke

Zondag 14 juni 2020 vieren we Vaderdag. Traditioneel leggen we dan onze papa's in de watten, maar dit jaar is dat niet voor iedereen zo evident. Wil je jouw papa toch verrassen op een originele manier, dan kan je hem vast en zeker een plezier doen met een Cadeaubon Merelbeke. De Cadeaubon...

Pagina's

Abonneren op Nieuws