U bent hier

Nieuwsbericht: 5 maart 2018

Carnaval in Merelbeke

Op zondag 11 maart 2018 trekt de  52e carnavalstoet door Merelbeke. Het gemeentebestuur en de organisatoren willen er alles aan doen om de stoet veilig te laten verlopen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Vrijdag 9 maart kindercarnavalsstoet

  • Traject: vanaf sporthal Ter Wallen via Sportstraat, Kerkstraat, Hundelgemsesteenweg, Dokter O. De Gruyterstraat, Poelstraat en Kloosterstraat naar de gemeentehallen.
  • Vanaf 13.15 uur verboden toegang in beide rijrichtingen (uitgezonderd bussen De Lijn en uitgezonderd fietsers):
    • Kerkstraat tussen Sportstraat en Hundelgemsesteenweg.
    • Hundelgemsesteenweg tussen Kerkstraat en Dokter O. De Gruyterstraat
    • Dokter O. De Gruyterstraat vanaf Herman Teirlinckstraat en vanaf de Conversatieweg tot Hundelgemsesteenweg en komende van de Conversatieparking
  • Wegomleggingen voor doorgaand verkeer op de Hundelgemsesteenweg: verloopt in beide richtingen via de Zwijnaardsesteenweg, Gaversesteenweg, Kerkstraat en Potaardeberg naar kruispunt Molenhoek.

Zondag 11 maart carnavalsstoet

Vanaf 10 uur verbod voor alle verkeer in Pastoor Clausplein en Floraplein, een stilstaan- en parkeerverbod op Floraplein, Pastoor Clausplein, Herfstlaan, Kon. Elisabethlaan, H. Consciencestraat, Florastraat, Van Goethemstraat, Sint-Jozefstraat, Fraterstraat tussen St. Jozefstraat en Bergstraat, Gontrode Heirweg vanaf Van Goethemstraat tot Sint-Jozefstraat, Gontrode Heirweg tussen Fraterstraat en Platanendreef, Bergstraat en parking binnenkoer Vredegerecht (rode klinkers). Het stilstaan- en parkeerverbod geldt in Flora tot 17 uur.

Tussen 10 en 20 uur zal, in samenspraak met Agentschap Wegen en Verkeer, de onderdoorgang van de E40 in de Oude Gaversesteenweg uitzonderlijk worden opengesteld.

Vanaf 11 uur een stilstaan- en parkeerverbod langs de rest van het traject.Het stilstaan- en parkeerverbod geldt ten zuiden van de Ringvaart tot 20 uur.

Tussen 11 en 13 uur worden de straten langs het traject afgesloten voor het verkeer. Rond 13 uur geldt een verbod voor alle verkeer, met uitzondering van de Hundelgemsesteenweg, die pas wordt afgesloten wanneer de kop van de publiciteitskaravaan zich in de Bergstraat bevindt. De Ter Handbrug is open via de invoegstrook voor het verkeer dat komt van de afrit R4-Merelbeke Centrum. Alle doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Vanaf 11 tot 15.30 uur wordt wegens de passage van de carnavalstoet in de Gontrode Heirweg tussen de Van Goethemstraat en de St-Jozefstraat enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Teaterstraat, de Bloemstraat en Florastraat vanaf de Mellestraat. Het bestaand eenrichtingsverkeer in de Teaterstraat wordt tijdelijk opgeheven. Alle verkeer in de Bloemstraat en Teaterstraat richting Gontrode Heirweg wordt verboden.

De Hundelgemsesteenweg tussen rotonde Zwijnaardsesteenweg en Kerkstraat blijft na het einde van de carnavalstoet afgesloten voor alle verkeer tot 21 uur.

Einde verkeersmaatregelen: Alle verkeersmaatregelen worden opgeheven op bevel van de politie van zodra het begeleidend politievoertuig dat het einde van de carnavalsstoet aanduidt, gepasseerd is. Op de routeplanner van De Lijn en www.delijn.be/omleidingen vind je details over de vervanghaltes.

 

Maandag 12 maart

  • Van 7.30 tot 16 uur een stilstaan- en parkeerverbod langs het hele traject van de carnavalsstoet om het wegdek te kunnen reinigen.

In de bijlage vind je een overzicht van alle verkeersmaatregelen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief