U bent hier

Nieuwsbericht: 24 juli 2017

Heraanleg Hundelgemsesteenweg in Ledeberg

Start op dinsdag 8 augustus, duur drie maanden

De Stad Gent en FARYS voorzien de volledige heraanleg van de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg tussen de Frans de Coninckstraat (aan spoorwegbrug) en de Jozef Vervaenestraat. De Hundelgemsesteenweg wordt een brede rijweg met brede voetpaden en fietspaden. Voor de aanleg van riolering en fietspaden moet de hele rijbaan opengebroken worden. Daardoor zal tijdens de werken op de Hundelgemsesteenweg geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

Omleiding:

  • Verkeer richting Merelbeke dient om te rijden via B401 en E17 tot afrit Gentbrugge.
  • Verkeer richting Gent neemt best de binnenring R4 tot afrit Ghelamco Arena en bereikt Gent via de Ottergemsesteenweg Zuid en Corneel Heymanslaan. Ook het zwaar verkeer moet die omleiding volgen, want in de Peter Benoitlaan geldt er een doorgangsverbod voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton.

Fietsers kunnen een aangepast traject volgen via de Loskaai en het jaagpad.

De bussen van De Lijn rijden om via de Peter Benoitlaan, het Moscouviaduct, de Brusselsesteenweg en Ledeberg. De haltes tussen de Peter Benoitlaan en de werf worden niet bediend. Op de hoek van de Peter Benoitlaan en de Hundelgemsesteenweg komen er vervangende haltes. Hier kan je inschrijven op de nieuwsbrief omleidingen van De Lijn.

 

Meer info over de werken vind je op https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/openbare-wegenwerken-uw-buurt/openbare-werken-ledeberg

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief