U bent hier

Nieuwsbericht: 12 mei 2020

Merelbeke annuleert alle gemeentelijke activiteiten tot en met eind augustus

Ons lokaal bestuur heeft alle gemeentelijke activiteiten en evenementen geannuleerd tot en met 31 augustus. Dat geldt ook voor activiteiten die het lokaal bestuur mee organiseert. Er worden bovendien geen ontvangsten georganiseerd in het gemeentehuis.

 

Externe activiteiten

We contacteren momenteel de organisatoren van alle externe activiteiten of evenementen die zouden plaatsvinden in juni, juli en augustus. Als de activiteit nog niet geannuleerd is, geeft ons lokaal bestuur geen toelating om ze te laten doorgaan.

 

Nog geen beslissing voor jeugdactiviteiten

Die beslissing geldt niet voor de voorziene activiteiten voor kinderen en jongeren in de zomervakantie, zoals de vakantiespeelpleinwerking, kinderopvang, speelstraten en sportkampen. Ook over de proclamaties in de gemeentelijke scholen eind juni is nog geen beslissing genomen. We wachten daarvoor op de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Als die een positief advies geeft, kunnen de activiteiten doorgaan onder strikte voorwaarden.

 

Kermissen in september

Ook voor de kermisactiviteiten in september wachten we de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad af. We contacteren sowieso alle initiatiefnemers van de gekende externe kermisprogrammaties.

 

Opnieuw wekelijkse markt

De wekelijkse donderdagmarkt op het Kerkplein in Merelbeke-Centrum gaat wel opnieuw door vanaf 21 mei. We zijn volop in de weer om de herstart op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen.

 

 

Meer info over het coronavirus en de nationale en lokale maatregelen: www.merelbeke.be/corona. Volg ons ook op Facebook en Twitter voor updates.