U bent hier

Nieuwsbericht: 18 oktober 2021

Merelbeke krijgt boslabel voor haar bebossingsinspanningen

Merelbeke ontvangt het bronzen boslabel voor de bebossingsinspanningen. Daarmee was Merelbeke één van de drie eerste gemeenten die zo'n label in ontvangst mocht nemen.

Onze gemeente legde in de periode 2019-2020 op verschillende locaties 4.1 ha nieuw bos aan. Dit bevordert niet alleen de bosuitbreiding en de biodiversiteit, maar filtert ook onze lucht. De aangeplante bossen haalden al ca. 28 ton CO2 uit de lucht.

Klimaatadaptatie en bebossing droeg Merelbeke al 10 jaar geleden hoog in het vaandel en dit niet alleen met een beleidsplan. In 2009 kocht onze gemeente 2ha grond in de groenstraat aan in het kader van de toenmalige Kyoto-doelstellingen. In 2011 werd 1,2 ha weide bebost en kreeg de toepasselijke naam 'Kyoto-bos'.

in 2017 ondertekende onze gemeente het burgemeestersconvenant goed en engageerde ze zich om haar grondgebied weerbaar te maken en de CO2-uitstoot te beperken. Bossen zijn goed voor beiden: ze zijn een broeiplaats voor biodiversiteit en filteren de CO2 uit de lucht en maken zo onze lucht properder.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief