U bent hier

Nieuwsbericht: 29 november 2017

Merelbeke roept op om te schrijven voor de mensenrechten

Merelbeke roept op om te schrijven voor de mensenrechten en ondersteunt hiermee de oproep van Amnesty International.
Op zaterdag 9 december organiseren we een heuse schrijfmarathon. Deze schrijfmarathon gaat door tussen 9 en 13 uur in onze gemeentelijke bibliotheek.
Koffie en muzikale begeleiding is voorzien.

“Brieven schrijven en actie voeren voor mensen die in nood verkeren omdat hun mensenrechten met voeten worden getreden. Dat doet Amnesty International het hele jaar door.
Tijdens de Schrijfmarathon worden in de hele wereld honderdduizenden brieven en solidariteitskaartjes geschreven voor een aantal personen of voor groepen van mensen,
van wie de mensenrechten ernstig worden geschonden. Vorige jaar werden alle records verpulverd met wereldwijd 4.660.774 brieven, kaartjes, tweets en andere boodschappen.

Een handgeschreven brief met een persoonlijke boodschap: het blijft een ijzersterk actiemiddel. Eén op de vier schrijfacties van Amnesty treft doel: iemand die onterecht opgesloten zit,
wordt vrijgelaten; een terdoodveroordeelde krijgt gratie; gevangenen krijgen een humaner behandeling, folterpraktijken worden onderzocht, discriminerende wetten worden aangepast, …”

Schrijven kan ook online

Schrijven kan de ganse maand december en dit ook vanachter je computer.
Je kan één van de voorbeeldbrieven overschrijven of afdrukken, ondertekenen en deponeren
in de bus die daarvoor is voorzien in de bibliotheek. Anderzijds kan je alles nu ook online doen via een aantal muisklikken.

Alle info hierover vindt u terug via: https://www.amnesty-international.be/actie/teken-de-schrijfmarathon-petities

 

  • Amnesty International
Amnesty International

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief