U bent hier

Nieuwsbericht: 8 Februari 2019

Nutswerken op de Gaversesteenweg tussen de Zwijnaardsesteenweg en de Oude Gaversesteenweg

In de Gaversesteenweg, tussen de Zwijnaardsesteenweg en Oude Gaversesteenweg, plaatst aannemer Hardo bvba de nutsleidingen voor de openbare verlichting ondergronds en vernieuwt hij de lichtmasten. Deze werken gebeuren in opdracht van Fluvius (fusie van Eandis en Infrax).

Vorige week werden door de aannemer proefsleuven gemaakt. Hieronder kan je meer info terugvinden over de verkeersmaatregelen tijdens de volgende fasen van de werken.

Fase 2: vanaf 18 februari
De werken starten aan de even zijde van de Gaversesteenweg, nl. aan de zijde van het fietspad, vanaf de Zwijnaardsesteenweg.
Verwachte hinder

Voetgangers en fietsers:

Het voet- en fietspad zijn niet beschikbaar tijdens deze fase. Fietsers volgen in beide richtingen de omleiding via de Hundelgemsesteenweg en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg

Toegang tot de woningen:

De aannemer plaatst brugjes ter hoogte van de voordeuren, zodat de woningen bereikbaar blijven.

Gemotoriseerd verkeer:

De rijstrook richting de Zwijnaardsesteenweg wordt uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Het verkeer richting Schelderode volgt de omleiding via de Hundelgemsesteenweg en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg.
Het verkeer richting de Oude Gaversesteenweg kan wel gebruik maken van de Gaversesteenweg.
De parkeerstrook wordt tijdens deze fase deels ingenomen.

 

Fase 3: vanaf 25 februari
Vanaf 25 februari starten de werken aan de oneven zijde van de Gaversesteenweg, nl. aan de zijde van de school.

Verwachte hinder

Voetgangers en fietsers:
Het voet- en fietspad worden hersteld en zo spoedig mogelijk opnieuw open gesteld.

Gemotoriseerd verkeer:

Het eenrichtingsverkeer blijft gelden richting Oude Gaversesteenweg. Het verkeer wordt over de parkeerstrook geleid tijdens de werkuren.
Het verkeer richting Schelderode blijft de omleiding volgen. Ook de parkeerstrook blijft ingenomen.

 

Fase 4: in de loop van de week van 25 februari
Naargelang het verloop van de werkzaamheden, wordt er in de laatste fase een ondergrondse boring gepland in de Jozef Hebbelynckstraat.

Verwachte hinder

Gemotoriseerd verkeer:
Tijdens deze fase is er hinder aan het kruispunt Gaversesteenweg – Jozef Hebbelynckstraat en ter hoogte van de elektriciteitscabine (Jozef Hebbelynckstraat 7 ). Op twee bijkomende locaties wordt een put gemaakt waardoor het plaatselijk niet mogelijk is om te parkeren. Tijdelijk is er ook hinder mogelijk op de parkeerstrook in de Zwijnaardsesteenweg, tussen de Gaversesteenweg en de Melsenbeekstraat.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief