U bent hier

Nieuwsbericht: 20 september 2018

Porfiersteenslag in Langeweide

Het opbreken van het asfalt en aanleg van porfiersteenslag in Langeweide is uitgevoerd. De recreatieve fietsverbinding door de Scheldevallei verkeerde in slechte staat en het bestuur wou de weg op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier heraanleggen.

Langeweide in porfiersteenslag

 

Belangrijke trage verbinding tussen Schelderode en Zwijnaarde

Langeweide is een belangrijke trage verbinding waarbij fietsers vanaf de Gaversesteenweg in Schelderode en via Brandegems Ham en de Trekweg een veilige en aangename route tot de brug in Zwijnaarde kunnen nemen. Ook voor Brandegems Ham, die op sommige plaatsen veel putten en oneffenheden vertoont, bereidt het bestuur een dossier voor heraanleg momenteel voor. De bouwvergunning voor Brandegems Ham is alvast afgeleverd.
 

Porfiersteenslag optimaal na intensief gebruik en regen

Door de heraanleg van Langeweide en het opbreken van het bestaande asfalt is 7000 m³ oppervlakte onthard, wat ons klimaat ten goede komt. Porfiersteenslag krijgt pas zijn finale kwaliteit na 2 of 3 maanden gebruik (door fietsers/voetgangers) en door afwisseling van regen en droogte. Fietsers mogen dus zeker al in Langeweide rijden. De weg zal goed samenklitten na intensief gebruik en door de weersomstandigheden. Nog eventjes geduld dus voor een optimaal resultaat.

 

 

  • Fietser in Langeweide
Fietser in Langeweide

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief