U bent hier

Nieuwsbericht: 15 april 2020

Structureel onderhoud R4 tussen Melle en Merelbeke - Start fase 2 vanaf woensdag 22 april

Begin maart 2020 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende onderhoudswerken op de R4 tussen Melle en Merelbeke. Het wegdek wordt in beide rijrichtingen volledig vernieuwd tot op de fundering. Er komt een nieuwe, stillere asfaltverharding. Naast een nieuw wegdek komen er nieuwe greppels en nieuwe vangrails. De werken zullen in twee grote fasen verlopen.

Timing Werken

Fase 1: 9 maart - 17 april

Tot en met vrijdag 17 april voert de aannemer werken uit op de R4 richting Gent-Zeehaven, vanaf de afrit E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle (fase 1a + fase 1b).

Fase 2: 22 april - 16 mei

Normaal gezien zou de rijrichting E40 pas in maart 2021 aangepakt worden, maar omwille van de coronacrisis is beslist om het structureel onderhoud volledig in 2020 uit te voeren. 

In de nacht van 21 op 22 april,  om middernacht, gaat de R4 richting E40 tussen Melle en Merelbeke dicht. Het is tijdens de werken niet meer mogelijk vanuit Gent-Zeehaven in Melle via de R4 naar de R4-Binnenring en de E40 te rijden. Ook oprijden van de N9 naar de R4 in Melle is niet meer mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de N9, E17 en E40.

Het einde van deze werken is voorzien tegen zaterdag 16 mei.

Meer informatie?

Meer informatie over de werken en de voorziene omleidingen kan je raadplegen op de webpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer via http://​www.​weg​enen​verk​eer.​be/​Merelbeke