U bent hier

Nieuwsbericht: 4 september 2017

Verkeersmaatregelen in Merelbeke Centrum tijdens septemberkermis, jaarmarkt en Autovrije Zondag

September is een drukke maand voor onze gemeente. Tussen 7 en 17 september vinden er in het centrum heel wat activiteiten plaats. Zo is er de septemberkermis (7-13 september), Merelbeke Village (8,9 en 10 september), een wielerwedstrijd (9 september), de jaarmarkt (12 september), de Autovrije Zondag (17 september) en de WRB-Run (17 september). Om al die evenementen in goede banen te leiden, neemt de gemeente een aantal verkeers- en parkeermaatregelen. Een overzicht van alle maatregelen per evenement en een plan vind je hieronder. Om problemen te vermijden kan je je auto zeker op 9, 10, 12 en 17 september best buiten de activiteitenzone parkeren. We vragen je bovendien om de voorziene omleidingen te volgen. 

 

 

SEPTEMBERKERMIS MERELBEKE CENTRUM

Dinsdag 5 september tot en met woensdag 13 september

 • Parking Tramstelplaats (achterste deel dolomietverharding): parkeer- en rijverbod van dinsdag 5 september om 12 uur tot woensdag 13 september (foorreizigers)

WIELERWEDSTRIJD MERELBEKE CENTRUM

Zaterdag 9 september

 • Van 11.30 tot 19 uur parkeren verboden aan beide kanten langs het parcours.
 • Van 13 tot 19 uur eenrichtingsverkeer langs het parcours en wegomlegging op de Hundelgemsesteenweg voor het verkeer vanuit Gent en Zwijnaarde via de Gaversesteenweg, het kruispunt van de Gaversesteenweg en de Zwijnaardsesteenweg, de Kerkstraat en de Potaardeberg.
 • Parkeren mogelijk op parking Ter Wallen (via de Sportstraat), parking Conversatie (via de Dr. O. De Gruyterstraat) en in de ondergrondse parking Driekoningen (bereikbaar richting Gent via de Hundelgemsesteenweg en het Driekoningenplein en de Mijleekstraat, de Zusters Maricolenstraat en Dijsegem).

KERMISZONDAG

Zondag 10 september

 • Van 11.30 tot 23 uur Hundelgemsesteenweg afgesloten tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt Poelstraat en Potaardeberg. Plaatselijk verkeer mogelijk in de Hundelgemsesteenweg vanaf de Poelstraat en de Potaardeberg tot de Dr. O. De Gruyterstraat en in de Kerkstraat vanaf de Potaardeberg tot de Sportstraat.
 • Parkeren verboden op de Hundelgemsesteenweg vanaf het Driekoningenplein tot de rotonde Zwijnaardsesteenweg, in de Potaardeberg vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de Kerkstraat, in de Kerkstraat vanaf de Gaversesteenweg tot de Potaardeberg.
 • Parkeren mogelijk op parking Ter Wallen (via de Sportstraat), parking Conversatie (via de Dr. O. De Gruyterstraat) en in de ondergrondse parking Driekoningen (bereikbaar via de Mijleekstraat, de Zusters Maricolenstraat en Dijsegem).
 • Het verkeer vanuit Gent en Zwijnaarde volgt de omleiding via de Waterstraat, de Oude Gaversesteenweg, de Gaversesteenweg en de Bergbosstraat. Het verkeer vanuit Brakel en Oosterzele kan zowel via de Potaardeberg en de Gaversesteenweg als via de Poelstraat en de Kloosterstraat omrijden. 

JAARMARKT

Dinsdag 12 september

 • Van 6 tot 14.30 uur Hundelgemsesteenweg afgesloten tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt met de Poelstraat en de Potaardeberg.
 • Plaatselijk verkeer mogelijk in de Hundelgemsesteenweg vanaf de Poelstraat en de Potaardeberg tot de Dr. O. De Gruyterstraat en in de Kerkstraat vanaf de Potaardeberg tot de Sportstraat.
 • Parkeren verboden op de Hundelgemsesteenweg vanaf het Driekoningenplein tot de rotonde Zwijnaardsesteenweg, in de Potaardeberg vanaf de Hundelgemsesteenweg tot de Kerkstraat, in de Kerkstraat vanaf de Gaversesteenweg tot de Potaardeberg. De rotonde met de Zwijnaardsesteenweg blijft open voor het verkeer.
 • Enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Kerkstraat van de Sportstraat tot de Hundelgemsesteenweg.
 • Parkeren mogelijk in parking Ter Wallen (via de Sportstraat), parking Conversatie (via de Dr. O. De Gruyterstraat) en de ondergrondse parking Driekoningen (bereikbaar via de Mijleekstraat, de Zusters Maricolenstraat en Dijsegem).
 • Het verkeer vanuit Gent en Zwijnaarde volgt de omleiding via de Waterstraat, de Oude Gaversesteenweg, de Gaversesteenweg en de Bergbosstraat. Het verkeer vanuit Brakel en Oosterzele kan zowel via de Potaardeberg en de Gaversesteenweg als via de Poelstraat en de Kloosterstraat omrijden. 
 • Vanaf 6 uur ’s morgens tot 14.30 uur is het voor de handelszaken in de zone van de jaarmarkt niet mogelijk om leveringen te ontvangen.
 • Woon je in de zone van de jaarmarkt (van de rotonde Zwijnaardsesteenweg tot aan de Dr. O. De Gruyterstraat), dan zet je je restafvalzak best al buiten op maandagavond 11 september. De afvalophaling gebeurt op dinsdag 12 september vóór 7 uur 's morgens. 

AUTOVRIJE ZONDAG EN LOOPWEDSTRIJD WRB-RUN

Zondag 17 september 2017

 • Van 12 tot 19 uur Hundelgemsesteenweg afgesloten vanaf het kruispunt met de Poelstraat en de Potaardeberg tot de in- en uitrit van parking Tramstelplaats.
 • Parkeerverbod en toegangsverbod voor alle verkeer in Hof Ter Wallen.
 • Toegangsverbod voor alle verkeer in de Keibergweg.
 • Parkeren verboden in de Sportstraat en in de Hundelgemsesteenweg tussen het kruispunt van de Poelstraat en de Potaardeberg tot de in- en de uitrit van parking Tramstelplaats.
 • Enkel plaatselijk verkeer in de Kerkstraat tussen de Gaversesteenweg en Ter Cleye, de Potaardeberg tussen Hundelgemsesteenweg en de Kerkstraat, de Bergwegel tussen de Kastanjestraat en de Valleiweg, en de Sparrenstraat.
 • Enkel plaatselijk verkeer in de Dokter De Gruyterstraat tussen de Herman Teirlinckstraat en Maurits Sabbestraat en de Hundelgemsesteenweg.
 • Eenrichtingsverkeer en een snelheidsbeperking tot maximum 30 km / uur in een deel van de Cornelius Sneyssenslaan en de Bergwegel.
 • Het verkeer vanuit Gent en Zwijnaarde volgt de omleiding via de Gaversesteenweg en de Bergbosstraat. Het verkeer komende vanuit Brakel en Oosterzele rijdt om via de Poelstraat, de Kloosterstraat en de Lembergsesteenweg.

Op dit plan zie je alle activiteitenzones op de Hundelgemsesteenweg en de grote omleidingen.

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de dienst mobiliteit via 09 210 33 11 of mailen naarinfo [at] merelbeke.be ( ).

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief