U bent hier

Nieuwsbericht: 8 september 2017

Vernieuwing nutsleidingen Kloosterstraat vanaf 11 september

De Kloosterstraat krijgt dit najaar een nieuwe riolering en de straat wordt ook verkeersveiliger gemaakt. Voor die riolerings- en wegenwerken van start gaan, vernieuwen verschillende nutsmaatschappijen eerst hun kabel- en leidingennetwerk. Dat gebeurt vanaf maandag 11 september en zal ongeveer 1 maand duren. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken in fasen uitgevoerd.
 

  • Fase 1: het deel van de Kloosterstraat tussen de Hundelgemsesteenweg en de Poelstraat
  • Fase 2: de Poelstraat tussen de Hundelgemsesteenweg en de Kloosterstraat
  • Fase 3: de Kloosterstraat (onpare zijde) vanaf de Poelstraat tot de hoofdingang van de school
  • Fase 4: Kloosterstraat (onpare zijde) vanaf de hoofdingang van de school tot de Lembergsesteenweg
  • Fase 5: Kloosterstraat (pare zijde)

Na de werken moeten ook alle huizen nog aangesloten worden op het nieuwe leidingennetwerk. Dat zal alleen plaatselijke hinder veroorzaken.
 
Verkeerssituatie
Tijdens de werken in de Kloosterstraat (fase 3, 4 en 5) zal eenrichtingsverkeer gelden in de richting van de Poelstraat. In fase 2, wanneer de aannemer werkt in de Poelstraat tussen de Hundelgemsesteenweg en de Kloosterstraat, zullen fietsers richting de Hundelgemsesteenweg moeten omrijden via de Herman Teirlinckstraat. De aannemer zal ervoor zorgen dat de opritten van de huizen in de werfzone tijdens de werken zoveel mogelijk bereikbaar zijn. Ook de parking van het woonzorgcentrum en de parking met de glasbollen zullen bereikbaar blijven.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief