U bent hier

Werken E40 van start op dinsdag 18 april

Op 18 april gaat de eerste fase van de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer aan twee bruggen van de E40 van start. Het agentschap vervangt de brug over de Tijarm en de brug over de Oude Gaversesteenweg. Daardoor gaat de Oude Gaversesteenweg zelf vanaf 18 april dicht voor autoverkeer ter hoogte van de brug. Ook het jaagpad zal afgesloten zijn. De werken zullen een grote impact hebben op het verkeer in Merelbeke.

Eerste fase

In deze eerste fase van de werken bouwt de aannemer een tijdelijke brug langs de zuidkant van de E40. Die brug dient om tijdens de tweede fase het verkeer richting Brussel over te sturen. Zo blijft in de volgende fase verkeer mogelijk over drie versmalde rijstroken. 

Verkeerssituatie:

  • 3 rijstroken op E40 richting Gent
  • 2 rijstroken op E40 richting Brussel
  • Oude Gaversesteenweg afgesloten ter hoogte van de brug voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel onder de brug.

Extra hinder en verkeersmaatregelen

Door de knip in de Oude Gaversesteenweg zal er meer verkeer gebruik maken van de Hundelgemsesteenweg. Dat is nu al een drukke verkeersas. Tot het einde van de werken in 2018 zullen bestuurders dus rekening moeten houden met extra hinder, vooral tijdens de spitsuren. Maar het gemeentebestuur wil er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat het verkeer in Merelbeke zo vlot mogelijk verloopt. Daarom gelden vanaf 18 april een aantal verkeersmaatregelen die moeten zorgen voor een zo goed mogelijke doorstroming op de Hundelgemsesteenweg. Een overzicht van de precieze maatregelen, vindt u hier. De gemeente en de politie volgen de verkeerssituatie in elk geval extra op. Als dat nodig blijkt, worden de maatregelen bijgestuurd.

Meer informatie

Meer informatie over de werken van het agentschap vind je op deze pagina. Daar kan je je ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief