U bent hier

Nieuwsbericht: 31 mei 2018

Werken Kloosterstraat: kruispunt met Zusters Maricolenstraat dicht

In de Kloosterstraat is de aannemer op dit moment bezig met rioleringswerken ter hoogte van de Zusters Maricolenstraat. Daardoor is het kruispunt van de Kloosterstraat met de Zusters Maricolenstraat dicht. Dat heeft ook gevolgen voor wie naar de OCMW-parking wil, want die is niet meer bereikbaar via de Kloosterstraat.
 
Parking OCMW enkel via Poelstraat en Gemeentehallen
Wie de parking op wil, zal via de Poelstraat en de inrit en parking van de Gemeentehallen moeten rijden. Je kan de OCMW-parking dus niet meer via de Kloosterstraat op of af, maar alleen via de Poelstraat. Van aan de Gemeentehallen is een doorgang naar de OCMW-parking voorzien. Om de parking weer te verlaten, rij je via de brandweer terug naar de Poelstraat. Je mag niet sneller rijden dan 30 km/u en brandweervoertuigen krijgen altijd voorrang. Pas wanneer de Kloosterstraat klaar is, in het najaar van dit jaar, zal je de OCMW-parking weer via de gewone weg kunnen bereiken. Een plannetje met de gewijzigde verkeerscirculatie op de site, vind je hier.

Verdere planning
Vanaf half juni zal de aannemer nieuwe rioleringen aanleggen in het stuk van de Kloosterstraat tussen de Zusters Maricolenstraat en de Poelstraat. In de zogenoemde Kleine Kloosterstraat zijn de rioleringswerken stilaan afgerond en kan de afwerking de voetpaden beginnen leggen. Ook ter hoogte van het GILKO is de aannemer bezig met de afwerking. Hij legt er de funderingen en daarna de klinkers van de voetpaden.

Omleiding
De volgende omleiding blijft gelden:

  • Het doorgaand verkeer rijdt via de Poelstraat, Lamstraat en Lembergsesteenweg.
  • Fietsers kunnen hun normale traject volgen en krijgen doorgang in de werfzone met de fiets aan de hand.
  • Het openbaar vervoer kan zijn normale traject volgen.

De toegang tot de school blijft in de Herman Teirlinckstraat. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen en onnodig verkeer in de werfzone te vermijden, blijft de poort in de Kloosterstraat dicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief