U bent hier

Nieuwsbericht: 18 oktober 2018

YOUCA action day - Wendy als loketbediende voor één dag

Vandaag, donderdag 18 oktober, is het opnieuw YOUCA (Youth for change and action) action day. Voor de 13e keer engageren meer dan 15.000 jongeren zich om op die dag te gaan werken voor een bedrijf, organisatie of overheid. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 euro, gaat naar een jongerenproject van Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

De jongeren gaan vandaag dus uitzonderlijk niet naar school maar steken de handen uit de mouwen. Ze krijgen de kans om te proeven van het werkleven. Ook in Merelbeke. 10 jongeren zijn vandaag aan de slag gegaan als leerkracht, redder, bij de groendienst of bij de dienst bevolking en burgerzaken.

Met de YOUCA action day willen onze Belgische jongeren impact creëren op de vooruitzichten van jongeren en specifiek van meisjes in Nueva Prosperina, één van de meest achtergestelde wijken van Guayaquil, Ecuador. De jongeren in Ecuador krijgen door het project kansen om zich verder te ontwikkelen en onze Belgische jongeren leren vandaag solliciteren en doen professionele ervaring op!

 

(foto)

Wendy Van den Meersschaut, student verzorging aan het Atheneum Merelbeke, is vandaag loketbediende bij de dienst bevolking en burgerzaken.

  • Mireille Martens en Wendy Van den Meersschaut aan de balie bevolking en burgerzaken
Mireille Martens en Wendy Van den Meersschaut aan de balie bevolking en burgerzaken

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief