de kaaihoeve

De Kaaihoeve

Wat?

Lespakketten
Voor alle leeftijden is een aangepast programma beschikbaar.
De activiteiten vertrekken van de natuurelementen in de leefwereld van het kind. Via actieve opdrachtjes, veldwerk met aangepast materiaal, gebruik van de zintuigen en een goede inkleding leren de kinderen verschillende biotopen kennen. Eindtermen uit verschillende leergebieden komen aan bod en naast milieubescherming vind je ook andere sleutelthema's van educatie voor duurzame ontwikkeling terug.

Materiaalkisten
Met materiaalkisten voor educatief veldonderzoek kun je in groep of individueel aan de slag. De materiaalkisten bevatten naast het veldwerkmateriaal ook een handleiding, werkbladen, zoekkaarten en achtergrondinformatie.

Materiaaldepot
Op verschillende locaties kan je gratis veldwerkmateriaal ontlenen om met je klas, vereniging ... zelf natuur- of milieuonderzoek te doen. Het aanbod is erg uitgebreid: van zoekkaarten over boomhoogte- en geluidsmeters tot verrekijkers en insectenvangers.

Tentoonstellingen
In en rond De Kaaihoeve kan je enkele permanente expo's bezoeken. Verder bestaan er thematische tentoonstellingen die je gratis kan ontlenen.

Wie?

eerste, tweede en derde kleuterklas

lagere school: eerste tot en met zesde leerjaar

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Duurzaamheid
dienst Leefmilieu
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(06/12) tot

Contact

  • 09 210 32 75
duurzaamheid [at] merelbeke.be

Bekijk ook