U bent hier

Tiener Techniekacademie

Wat?

Tussen van 18 september 2019 tot 11 december 2019, zullen in Merelbeke opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar. Dit is in het kader van de Tiener Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur. Met de steun van de provincie West-Vlaanderen en heel wat partners.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en is een groot succes.

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, robotica.  Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 7 september, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-merelbeke.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er €10 korting. U kan ook punten sparen via de UITpas.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Merelbeke? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie altijd bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen.  Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen.

Contact

•          Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-merelbeke.be .

•          Dienst jeugd, Bram Uvyn, jeugd [at] merelbeke.be of 09/210 35 60

•          Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen -  rik.hostyn [at] vives.be - 0496 54 86 34