Fietsroute

Wat?

 

Tekst Virginie Loveling

 

Merelbeke is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt voor een literaire fietstocht. Toch kan de ware boekenliefhebber onze gemeente niet zomaar links laten liggen, want Merelbeke duikt hier en daar op in de literatuur.

Treed in de voetsporen van klassieke én hedendaagse auteurs en ontdek hun vermeldingen van Merelbeke op de 21 nieuwe panelen van de vertrouwde fietsroute van de bib. Dit jaar kom je bovendien via QR-codes op de panelen meer te weten over de auteur en de literaire bron.

Het startschot voor de nieuwe fietsroute geven we op zaterdag 15 juni 2019. Om 11 uur wordt aan het paneel aan de ingang van de bib een fragment voorgelezen uit ‘Naar Merelbeke’ van Stefan Hertmans.

Vanaf 15 juni 2019 vind je de gratis fietsroute (circa 35 km) 'Merelbeke in literatuur' ook in de bib en hieronder in de bijlage.

(Print het document dubbelzijdig af en vouw het in twee)

De panelen staan op 21 locaties en wisselen om de twee weken van plaats. Ze blijven nog tot en met 21 augustus 2020 zichtbaar in het straatbeeld.

 

Bekijk ook

  • De bibliotheek organiseert zowel de jaarlijkse lezingenreeks Avondlezingen als eenmalige lezingen door boeiende sprekers over uiteenlopende onderwerpen.

  • Wie niet terugdeinst voor een taalkundige uitdaging, kan in de bibliotheek deelnemen aan diverse spannende taalactiviteiten.

  • Zit je in de lagere of middelbare school? En ben je graag creatief of mediawijs bezig? De bibliotheek organiseert regelmatig boeiende workshops voor kinderen en jongeren.

  • Een uur ongestoord een boek lezen zonder stoorzenders? Slow reading is dé oplossing!

  • Boekenapothekers bieden je tegen allerhande kwalen een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur.

  • Op zoek naar een ‘goed boek’, maar geen inspiratie meer? Dan is de boekdate in onze bib iets voor jou.

  • Altijd al eens een e-reader willen uitproberen? Of wil je uitgebreid lezen op vakantie, maar zie je zo’n overvolle koffer niet zitten? Boek dan je e-reader in de bib!