Fietsroute

Wat?

 

Logo Waterwoordenwegen-fietsroute

 

De nieuwe Waterwoordenwegen-fietsroute slingert 40 km lang langs 21 panelen in het Merelbeekse landschap met daarop telkens een verfrissend citaat.

Via QR-codes onderaan de panelen kom je meer te weten over de auteur en de bron van deze parelende woorden.

 

Vanaf zaterdag 12 september 2020 zijn de nieuwe citaten zichtbaar in het straatbeeld.

Je vindt de gratis fietsroute 'Waterwoordenwegen' hieronder in de bijlage en in de bib.

De panelen staan op 21 locaties en wisselen om de twee weken van plaats.

 

Bij de voorstelling van de fietsroute 'Merelbeke in literatuur | literatuur in Merelbeke' in 2019 lanceerden we een oproep.

Al wie de naam Merelbeke tegenkwam tijdens het lezen van een groot of klein bestaand meesterwerk mocht het ons laten weten.

Vermeldingen van Bottelare, Flora, Kwenenbos, Lemberge, Melsen, Munte of Schelderode waren ook welkom.

Net als straatnamen of andere verwijzingen naar Merelbeke.

Wij bundelden deze ‘Merelbeke in literatuur’-vondsten samen met de citaten uit het straatbeeld in een boekje, dat je kunt afhalen in onze bibliotheek.

 

Bekijk ook

  • De bibliotheek organiseert zowel de jaarlijkse lezingenreeks Avondlezingen als eenmalige lezingen door boeiende sprekers over uiteenlopende onderwerpen.

  • Wie niet terugdeinst voor een taalkundige uitdaging, kan in de bibliotheek deelnemen aan diverse spannende taalactiviteiten.

  • Zit je in de lagere of middelbare school? En ben je graag creatief of mediawijs bezig? De bibliotheek organiseert regelmatig boeiende workshops voor kinderen en jongeren.

  • Een uur ongestoord een boek lezen zonder stoorzenders? Slow reading is dé oplossing!

  • Boekenapothekers bieden je tegen allerhande kwalen een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur.

  • Op zoek naar een ‘goed boek’, maar geen inspiratie meer? Dan is de boekdate in onze bib iets voor jou.

  • Altijd al eens een e-reader willen uitproberen? Of wil je uitgebreid lezen op vakantie, maar zie je zo’n overvolle koffer niet zitten? Boek dan je e-reader in de bib!