Fietsroute

Wat?

 

Tekst Virginie Loveling

 

Merelbeke is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt voor een literaire fietstocht. Toch kan de ware boekenliefhebber onze gemeente niet zomaar links laten liggen, want Merelbeke duikt hier en daar op in de literatuur.

Treed in de voetsporen van klassieke én hedendaagse auteurs en ontdek hun vermeldingen van Merelbeke op de 21 nieuwe panelen van de vertrouwde fietsroute van de bib. Dit jaar kom je bovendien via QR-codes op de panelen meer te weten over de auteur en de literaire bron.

Het startschot voor de nieuwe fietsroute geven we op zaterdag 15 juni. Om 11 uur wordt aan het paneel aan de ingang van de bib een fragment voorgelezen uit ‘Naar Merelbeke’ van Stefan Hertmans.

Vanaf 15 juni vind je de gratis fietsroute (circa 35 km) 'Merelbeke in literatuur' ook in de bib en hieronder in de bijlage.

(Print het document dubbelzijdig af en vouw het in twee)

De panelen staan op 21 locaties en wisselen om de twee weken van plaats.

 

Kwam jij de naam Merelbeke tegen tijdens het lezen van een groot of klein bestaand meesterwerk (roman, verhaal, poëzie, jeugd- of kinderboek, ...)? Laat het ons weten. Uiteraard zijn vermeldingen van Bottelare, Flora, Kwenenbos, Lemberge, Melsen, Munte of Schelderode ook welkom. Net als straatnamen of andere verwijzingen naar Merelbeke.

 

Geef je ‘Merelbeke in literatuur’-vondst door aan de balie of via een e-mail naar bibliotheek [at] merelbeke.be en noteer de naam van de auteur, de titel van het boek en het paginanummer erbij. We hangen alle suggesties aan de wand in de bib en zullen ze bundelen in een boekje, dat je kunt afhalen als de nieuwe panelen in het straatbeeld verschijnen in de zomer van 2020.

 

Bekijk ook

  • De bibliotheek organiseert zowel de jaarlijkse lezingenreeks Avondlezingen als eenmalige lezingen door boeiende sprekers over uiteenlopende onderwerpen.

  • Wie niet terugdeinst voor een taalkundige uitdaging, kan in de bibliotheek deelnemen aan diverse spannende taalactiviteiten.

  • Zit je in de lagere of middelbare school? En ben je graag creatief of mediawijs bezig? De bibliotheek organiseert regelmatig boeiende workshops voor kinderen en jongeren.

  • Een uur ongestoord een boek lezen zonder stoorzenders? Slow reading is dé oplossing!

  • Boekenapothekers bieden je tegen allerhande kwalen een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur.

  • Op zoek naar een ‘goed boek’, maar geen inspiratie meer? Dan is de boekdate in onze bib iets voor jou.

  • Altijd al eens een e-reader willen uitproberen? Of wil je uitgebreid lezen op vakantie, maar zie je zo’n overvolle koffer niet zitten? Boek dan je e-reader in de bib!