SamenLezen-logo

SamenLezen

Wat?

bijeenkomst 'Komen Lezen'SamenLezen is geen leesgroep als een ander. Om de twee weken op dinsdagvoormiddag komen we bijeen en luisteren we naar een sterk verhaal en een mooi gedicht. Bij een kop koffie of thee en wat lekkers praten we over wat ons raakt in de teksten. Gedachten en gevoelens van personages doen immers aan je eigen leven denken. Gedichten brengen emoties treffend onder woorden. 

Zin om eens te proeven van deze samenleesgroep? Je bent altijd welkom!

Hou de UiT-kalender in de gaten voor de data of schrijf je in op de nieuwsbrief.

  

Prijs?

Gratis, inschrijven hoeft niet.

De ‘samenleesgroepen’ van SamenLezen zijn bedoeld voor mensen die niet (meer) lezen en samen het leesplezier willen (her)ontdekken. ‘SamenLezen’ is een initiatief van VormingPlus Gent-Eeklo.

De methode is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk, waar Jane Davis met haar Reader Organisation de eerste samenleesgroepen heeft opgericht. Haar missie is: werken aan een wereld waarin iedereen toegang heeft tot de literatuur, waar de rijke schat aan verhalen en de respons daarop wordt gedeeld in leesgroepen. Boeken kunnen je leven veranderen, ook als dat leven niet rechtdoor loopt. 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Bibliotheek
Dijsegem 1
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

  • 09 210 34 10
09 210 34 19
bibliotheek [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Ben je tussen 6 en 16 jaar oud en een echte boekenwurm? Praat je graag met leeftijdsgenoten over de boeken die je leest? Dan ben jij een geknipt lid voor de Kinder- en Jeugdjury (KJV)!

  • In de leesgroep Bladvlooien+ vertellen deelnemers over hun leeservaring en toetsen er hun inzichten af in een gezellige sfeer.

  • Je bent jong en in de ban van boeken? En net iets te oud voor de Kinder- en Jeugdjury (KJV)? Dan biedt de jongerenleesgroep je de kans om boeiende boeken én boekenliefhebbers te ontdekken.

  • SamenLezen is een leuke manier om Nederlands te oefenen.