Letters

Spelen met taal

Wat?

Wie niet terugdeinst voor een taalkundige uitdaging, kan in de bibliotheek deelnemen aan diverse spannende taalactiviteiten.

 

Cryptogrammenavond

Deze kleinschalige puzzelavond met niets dan cryptogrammen is een hoogfeest voor liefhebbers van dit eigenzinnige puzzelgenre. We frissen de voornaamste cryptogramregels kort op en laten dan de breinbrekers los op de deelnemers. Schrijf je in met een ploegje van maximaal vier personen en puzzel je naar de overwinning.

 

De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden

Tijdens het Groot Dictee Heruitgevonden staan taalplezier en creativiteit centraal. Naast het klassieke dictee kun je tijdens dit hippe taalspel letters scoren om een zo lang mogelijk woord mee te vormen. Creatief Schrijven vzw staat in voor de overkoepelende organisatie en de boeiende, laagdrempelige dicteetekst. De bibliotheek zorgt voor een bekwaam juryteam en correcte verbeteraars. En een zoetgevooisde bekende Vlaming leest de dicteetekst voor. Alle schrijfliefhebbers zijn meer dan welkom!

 

Taalquiz

Hou je van taalspelletjes zoals spreekwoordhaspelen, vierendelen, brugletters en cryptogrammen? Kent de grammatica van de Nederlandse taal geen geheimen voor jou? En weet je het één en ander over literatuur en schrijvers? Neem dan deel aan onze jaarlijkse taalquiz met een ploeg van maximaal vier personen. Na een ontspannende avond worden de winnende quizploegen beloond met een mooie prijs. 

 

Wil je deelnemen aan deze activiteiten? Hou de UiT-kalender in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Bibliotheek
Dijsegem 1
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

  • 09 210 34 10
09 210 34 19
bibliotheek [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • De bibliotheek organiseert zowel de jaarlijkse lezingenreeks Avondlezingen als eenmalige lezingen door boeiende sprekers over uiteenlopende onderwerpen.

  • Zit je in de lagere of middelbare school? En ben je graag creatief of mediawijs bezig? De bibliotheek organiseert regelmatig boeiende workshops voor kinderen en jongeren.

  • Een uur ongestoord een boek lezen zonder stoorzenders? Slow reading is dé oplossing!

  • Boekenapothekers bieden je tegen allerhande kwalen een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur.

  • Op zoek naar een ‘goed boek’, maar geen inspiratie meer? Dan is de boekdate in onze bib iets voor jou.

  • Altijd al eens een e-reader willen uitproberen? Of wil je uitgebreid lezen op vakantie, maar zie je zo’n overvolle koffer niet zitten? Boek dan je e-reader in de bib!

  • Fiets- en cultuurliefhebbers kunnen genieten van 21 panelen die een literair fietsparcours vormen in Merelbeke.