Taalweekend

1. Taalquiz

Hou je van taalspelletjes zoals spreekwoordhaspelen, vierendelen, brugletters en cryptogrammen? Kent de grammatica van de Nederlandse taal geen geheimen voor jou? En weet je het één en ander over literatuur en schrijvers? Neem dan deel aan onze jaarlijkse taalquiz met een ploeg van maximaal vier personen. Na een ontspannende avond worden de winnende quizploegen beloond met een mooie prijs. 

2. Literair aperitief

Jaarlijks nodigt de bibliotheek een auteur uit om over zijn of haar werk te vertellen en eruit voor te lezen. We hadden al bekende en minder bekende auteurs op bezoek, zoals Martin Heylen (2006), Marc Reugebrink (2008), Saskia De Coster (2011), Stefan Hertmans (2013) en Mark Musschoot (2015). De lezing wordt telkens afgesloten met een aperitief.

 

 

Wil je deelnemen aan het Taalweekend? Hou de UiT-kalender in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Bibliotheek
Dijsegem 1
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(27/05) tot

Contact

  • 09 210 34 10
09 210 34 19
bibliotheek [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • De jaarlijkse lezingenreeks Avondlezingen in het voorjaar en eenmalige lezingen door boeiende sprekers over uiteenlopende onderwerpen. 

  • Zit je in de lagere of middelbare school? En ben je graag creatief of mediawijs bezig? De bibliotheek organiseert regelmatig boeiende workshops voor kinderen en jongeren.

  • Een uur ongestoord een boek lezen zonder stoorzenders? Slow reading is dé oplossing!

  • Boekenapothekers bieden je tegen allerhande kwalen een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur.

  • Op zoek naar een ‘goed boek’, maar geen inspiratie meer? Dan is de boekdate in onze bib iets voor jou.

  • Altijd al eens een e-reader willen uitproberen? Of wil je uitgebreid lezen op vakantie, maar zie je zo’n overvolle koffer niet zitten? Boek dan je e-reader in de bib!

  • Fiets- en cultuurliefhebbers kunnen genieten van 21 panelen die een literair fietsparcours vormen in Merelbeke.