Film

Film

Wat?

De laatste keer in GC 't Groenendal

FILMCAFÉ i.s.m. dienst noord-zuid

Sakawa (i.p.v. The Mercy of the Jungle)

woensdag 16 oktober 2019 – 20.15 uur

Tussen de berg walmende e-waste in Ghana ligt een schat aan informatie verscholen. Wie een beetje handig is, kan makkelijk foto’s en privégegevens lospeuteren uit een stapel harde schijven. Gegevens van westerlingen die makkelijk online terug te vinden zijn. De jonge moeder Ama kijkt vol verbazing naar een Amerikaanse straat die via Google Maps in een paar klikken tevoorschijn wordt getoverd. Een doorgewinterde fraudeur probeert haar het vak te leren, maar veel talent lijkt ze er niet voor te hebben. Misschien kan een bezoek aan de voodoo priesteres hulp bieden. One Dollar weet mannen helemaal gek te maken met zijn nepaccount. Een foto van een rondborstige vrouw en wat vleierij met een hoog stemmetje, meer heeft hij niet nodig. Oplichting zonder scrupules zo lijkt het, maar hoeveel compassie kan je verwachten van iemand die moet rondkomen met 12 euro per maand?

Tickets

 

Roma

 

woensdag 13 november 2019 – 20.15 uur

Deze Oscar-winnaar voor beste regie verhaalt één jaar uit het leven van een doktersfamilie en hun huispersoneel in het Mexico City van de jaren ’70. Wanneer vader Antonio het gezin verlaat, blijft moeder Sofia ontredderd achter met drie jonge kinderen. Maar achter elke sterke vrouw staat nog een andere sterke vrouw, in dit geval de Mixteekse nanny Cleo.

Tickets

 

Styx

woensdag 18 december 2019 – 20.15 uur

De veertigjarige Rieke behaalt een diploma als eerstehulparts. Met haar zelfzekerheid en vastberadenheid belichaamt ze het ideaal van de Westerse vrouw. Ze waagt zich aan een solozeiltocht met als eindbestemming een tropisch eiland middenin de Atlantische Oceaan. Onderweg stuit ze na een storm op een zwaar beschadigde boot vol met hulpeloze vluchtelingen. Een krachtig commentaar op de Westerse onverschilligheid tegenover de vluchtelingencrisis.

Tickets

 

FILMMATINEE i.s.m. Lokaal Dienstencentrum De Merelaar

Niet schieten Niet schieten

donderdag 17 oktober 2019 – 14.00 uur

Albert (Jan Decleir) en Metje (Viviane De Muynck) ontfermen zich over hun 9-jarige kleinzoon David nadat de Bende van Nijvel zijn ouders en zus voor zijn ogen hebben neergeschoten in warenhuis Delhaize. Stijn Coninx regisseerde deze pakkende film naar het autobiografische boek ‘Niet Schieten, dat is mijn papa!’ van David Van de Steen.

Tickets

Beautiful Boy

donderdag 14 november 2019 – 14.00 uur

In zijn Engelstalig debuut verbaast regisseur Felix Van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Belgica’) opnieuw met een ontroerende, soms weemoedige en dromerige film. Wanneer David ontdekt dat zijn zoon Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te redden. Het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Tickets

 

Viva la libertà

donderdag 19 december 2019 – 14.00 uur

Onderhoudende feelgoodfilm die in schril contrast staat met het huidige politieke klimaat in Italië. De leider van de grootste oppositiepartij lijdt aan een depressie en besluit naar Parijs te vertrekken. De plotselinge verdwijning wordt stilgehouden en diens tweelingbroer neemt zijn plaats in. De tweelingbroer is echter een excentrieke filosoof. Toni Servillo (‘La grande bellezza’) schittert in een magistrale dubbelrol.

Tickets


 

De eerste keer in Cultuurhuis Merelbeke

FILMCAFÉ i.s.m. dienst noord-zuid

Green Book

woensdag 29 april 2020 – 20.15 uur

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wilt bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. In 2019 kreeg deze film de Oscar voor beste film.

Tickets voor het programma in het Cultuurhuis Merelbeke zullen te koop zijn in de loop van het voorjaar van 2020.

FILMMATINEE i.s.m. Lokaal Dienstencentrum De Merelaar

The Leisure Seeker

donderdag 30 april 2020 – 14.00 uur

Met twee rasacteurs als Helen Mirren en Donald Sutherland in de hoofdrollen, kan ‘The Leisure Seeker’ mooie adelbrieven voorleggen. Het is dan ook een heerlijk aangrijpende en grappige film over een bejaard koppel dat aan z’n laatste avontuur begint. Met hun camper ontdekken ze een Amerika dat ze niet meer herkennen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen.

Tickets voor het programma in het Cultuurhuis Merelbeke zullen te koop zijn in de loop van het voorjaar van 2020.

 

Hoe?

Bestel je tickets online, stuur een e-mail naar gcgroenendal [at] merelbeke.be (gcg​roen​enda​l@​​merelbeke.​​be), bel 09 210 35 80 of kom langs bij de dienst cultuur.

Prijs?

Filmcafé: 3,00 € of 0,60 € met een UiT-pas met kansentarief 

Filmmatinee: 5,00 € of 1,00 € met een UiT-pas met kansentarief 

Meer info op www.​uitingent.​be/​uitpas.

Huisregels

 • Kaarten worden niet opgestuurd, breng een print van je online bestelling mee.
 • Betaalde kaarten worden niet teruggenomen, maar staan ook niet op naam.
 • Voor alle voorstellingen geldt dat niet–betaalde kaarten een kwartier voor aanvang kunnen worden doorverkocht. Om het publiek en de artiesten niet te storen, sluiten de deuren bij de start van de voorstelling. Daarna wordt niemand meer toegelaten.
 • De kassa en de bar gaan een uur voor de voorstelling open.
 • De deuren van de zaal gaan pas 15 minuten voor aanvang open.
 • Er zijn geen genummerde of voorbehouden plaatsen, de zaal van GC ’t Groenendal biedt overal goed zicht.
 • Groepen (min. 5 pers.) kunnen op vraag een vaste plaats krijgen. Voor losse tickets worden er geen plaatsen voorbehouden;
 • Voor personen met een beperking voorzien we steeds een aangepaste plaats.

Bekijk ook

 • Tentoonstellingen in Pastorie Munte, Aan de Muur in GC 't Groenendal en in Cultuurhuis Merelbeke.

 • Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.

 • Welke geestige komieken strijken dit seizoen in Merelbeke neer? Klik snel verder.

 • Een mooi podiumaanbod voor jong en oud. De laatste keer in GC 't Groenendal, de eerste keer in Cultuurhuis Merelbeke.

 • Carrouselconcerten met straf talent van eigen bodem, een kerstconcert, jazz en zelfs klassiek voor baby's.