Muziek

Muziek

Wat?

BARBARA DEX EN SANDRINE- Rockin’ Around The Christmas Tree (kerstconcert)

Barbara Dex

zondag 29 december 2019 – 20.15 uur – O.L.V. Van de Rozenkranskerk, Flora

Barbara Dex & Sandrine samen op het podium is een gouden combi, a match made in heaven. Met hun fenomenale stemmen en podiumprésence zorgen deze straffe madammen voor een kerstconcert waar je kippenvel van krijgt. Barbara & Sandrine presenteren een divers repertoire: traditionele en hedendaagse kerstklassiekers, gospel- en a- capellaliederen, soulnummers, … geruggensteund door een ijzersterke band.

Tickets

 

STEVEN DE BRUYN SOLO - The Eternal Perhaps

Steven De bruyn

woensdag 19 februari 2020 – 20.00 uur in en i.s.m. GC De Kluize, Oosterzele

Na een kwart eeuw veelkoppig en vaak uitbundig samenspel, gaat Steven De bruyn, gangmaker van El Fish en The Rhythm Junks, solo. Steven De bruyn solo staat voor een intieme setting waar de mondharmonica, die doorheen de jaren een verlengstuk van Stevens diepste wezen werd, het grootste deel van het verhaal vertelt. Live wordt hij begeleid door Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route.

Tickets

 

CARROUSELCONCERT met Vrijdag – Les Bandits – KONVOÏ

Les Bandits

zaterdag 16 mei 2020 – 20.15 uur in GC 't Groenendal

Eén avond. Verschillende bands. Een Carrouselconcert betekent een unieke combinatie van straf talent van eigen bodem. Laat je verrassen!

VRIJDAG

Vrijdag brengt een eigen Nederlandstalig repertoire, met invloeden uit de Blues, Folk, Americana. De blazer- en ritmesectie (trombone, trompet, bastuba en drum) draagt bij aan een swingend New Orleans-sfeertje maar laat ook ruimte voor de folky fingerpicking stijl van gitarist/zanger Michiel D’Haeze die zijn roots in Bottelare heeft.

LES BANDITS

Les Bandits is een gepassioneerd jazz/pop kwintet met Gentse roots. Typerend voor de band zijn de eigenzinnige composities en originele combinaties van instrumenten. Denk sfeervolle, intieme melodieën afgewisseld met ritmische virtuositeit. Met de kersverse EP ‘Tidal Wave’ definiëren ze naar eigen zeggen hun stijl. We kennen zangeres Margot De Ridder ook als lesgeefster aan het Muziekatelier van Merelbeke.

KONVOÏ

KONVOÏ is de stem van singer-songwriter Lies Vandeburie. Met een melodie en een gevoel voor ruimte laat ze jou haar warme universum horen. Broos en duister, verleidelijk en troostend. Songs over wat je niet kunt zien maar vermoedt. Juno Kerstens (cello, zang), Merelbekenaar Jan D'Haene (trompet, keys) en Sam Vertommen (gitaar) zorgen ervoor dat elk nummer de juiste bedding krijgt.

Tickets zullen te koop zijn in de loop van het voorjaar van 2020.

 

KLANKENNEST - Baby Bach (3 maanden tot 2 jaar)

Baby Bach

zondag 17 mei 2020 - om 9.30 uur, 11.00 uur en 15.00 uur in GC 't Groenendal

Twee muzikanten en een danser nemen baby’s, peuters en hun (groot)ouders mee in een wereld vol aanstekelijke, omhullende en ontroerende muziek van Johan Sebastian Bach. In een intieme en prikkelende sfeer gaan de performers samen met de jonge toeschouwertjes op muzikale ontdekkingstocht, eentje vol geluid, bewegingen en zachte ontmoetingen.

Tickets zullen te koop zijn in de loop van het voorjaar van 2020.

 

Hoe?

Bestel je tickets online, stuur een e-mail naar gcgroenendal [at] merelbeke.be (gcg​roen​enda​l@​​merelbeke.​​be), bel 09 210 35 80 of kom langs bij de dienst cultuur.

Prijs?

De prijs verschilt per voorstelling. Voor bepaalde activiteiten zijn er kortingen voor -12, -26, +60 of personen met een beperking.

Heb je een UiT-pas met kansentarief? Dan bestel je voor bepaalde activiteiten je tickets aan 20% van de standaardprijs. Meer info op www.​uitingent.​be/​uitpas.

Huisregels

 • Kaarten worden niet opgestuurd, breng een print van je online bestelling mee.
 • Betaalde kaarten worden niet teruggenomen, maar staan ook niet op naam.
 • Voor alle voorstellingen geldt dat niet–betaalde kaarten een kwartier voor aanvang kunnen worden doorverkocht. Om het publiek en de artiesten niet te storen, sluiten de deuren bij de start van de voorstelling. Daarna wordt niemand meer toegelaten.
 • De kassa en de bar gaan een uur voor de voorstelling open.
 • De deuren van de zaal gaan, op vraag van de artiesten, pas 15 minuten voor aanvang open.
 • Er zijn geen genummerde of voorbehouden plaatsen, de zaal van GC ’t Groenendal biedt overal goed zicht.
 • Groepen (min. 5 pers.) kunnen op vraag een vaste plaats krijgen. Voor losse tickets worden er geen plaatsen voorbehouden;
 • Voor personen met een beperking voorzien we steeds een aangepaste plaats.

Bekijk ook

 • Tentoonstellingen in Pastorie Munte en Aan de Muur in GC 't Groenendal.

 • Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.

 • Welke geestige komieken strijken dit seizoen in Merelbeke neer? Klik snel verder.

 • Een mooi podiumaanbod voor jong en oud.

 • Wereldfilms van wereldklasse op woensdagavond en kaskrakers op donderdagnamiddag met koffie en taart.