Muziek

Muziek

Wat?

De laatste keer in GC 't Groenendal

OSAMA ABDULRASOL organisatie: GROS - ten voordele van 11.11.11 Osama Abdulrasol

zaterdag 2 november 2019 – 20.15 uur

Osama Abdulrasol werd geboren in Irak in een zeer religieuze familie. Muziek was bij hem thuis verboden, daarom moest hij zijn hele kindertijd stiekem naar muziek luisteren en muziek leren. In zijn niet te stillen honger naar muziek, ontdekte hij jazz. Osama werkte samen met ontelbare artiesten, zoals o.a. Goran Bregovic, Wannes Van de Velde, Luc De Vos… Osama woont in Gent en kreeg er in 2013 de
culturele prijs van de stad. De opbrengst van dit concert gaat integraal naar de 11.11.11 campagne 2019.

Tickets

 

JAZZBAAR @ PostX - Giovanni Barcella

Giovani Bercella

zondag 24 november 2019 - 17.00 uur in PostX

Giovanni Barcella is een jazz-drummer geboren in de buurt van Como, Italië. In België beweegt hij zich binnen verschillende domeinen van muzikale expressie, van mainstream tot impro. Hij houdt van het experiment en tegendraadse ritmiek. Je vindt hem dan ook voornamelijk terug in meer hedendaagse en avant-garde projecten. Hij maakt vast deel uit van groepen als Moker, Backback en het Jeroen Van Herzeele Quartet. Daarnaast is hij lid van het experimentele theater/performance gezelschap "Silence Fini".

Tickets

 

BARBARA DEX EN SANDRINE- Rockin’ Around The Christmas Tree (kerstconcert)

Barbara Dex

zondag 29 december 2019 – 20.15 uur – O.L.V. Van de Rozenkranskerk, Flora

Barbara Dex & Sandrine samen op het podium is een gouden combi, a match made in heaven. Met hun fenomenale stemmen en podiumprésence zorgen deze straffe madammen voor een kerstconcert waar je kippenvel van krijgt. Barbara & Sandrine presenteren een divers repertoire: traditionele en hedendaagse kerstklassiekers, gospel- en a- capellaliederen, soulnummers, … geruggensteund door een ijzersterke band.

Tickets

 

STEVEN DE BRUYN SOLO - The Eternal Perhaps

Steven De bruyn

woensdag 19 februari 2020 – 20.00 uur in en i.s.m. GC De Kluize, Oosterzele

Na een kwart eeuw veelkoppig en vaak uitbundig samenspel, gaat Steven De bruyn, gangmaker van El Fish en The Rhythm Junks, solo. Steven De bruyn solo staat voor een intieme setting waar de mondharmonica, die doorheen de jaren een verlengstuk van Stevens diepste wezen werd, het grootste deel van het verhaal vertelt. Live wordt hij begeleid door Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route.

Tickets

 

De eerste keer in Cultuurhuis Merelbeke

CARROUSELCONCERT met Vrijdag – Les Bandits – And They Spoke In Anthems

Les Bandits

zaterdag 16 mei 2020 – 20.15 uur

Eén avond. Verschillende bands. Een Carrouselconcert betekent een unieke combinatie van straf talent van eigen bodem. Laat je verrassen!

VRIJDAG

Vrijdag brengt een eigen Nederlandstalig repertoire, met invloeden uit de Blues, Folk, Americana. De blazer- en ritmesectie (trombone, trompet, bastuba en drum) draagt bij aan een swingend New Orleans-sfeertje maar laat ook ruimte voor de folky fingerpicking stijl van gitarist/zanger Michiel D’Haeze die zijn roots in Bottelare heeft.

LES BANDITS

Les Bandits is een gepassioneerd jazz/pop kwintet met Gentse roots. Typerend voor de band zijn de eigenzinnige composities en originele combinaties van instrumenten. Denk sfeervolle, intieme melodieën afgewisseld met ritmische virtuositeit. Met de kersverse EP ‘Tidal Wave’ definiëren ze naar eigen zeggen hun stijl. We kennen zangeres Margot De Ridder ook als lesgeefster aan het Muziekatelier van Merelbeke.

AND THEY SPOKE IN ANTHEMS - fluisterpop

Vijf jaar na het debuut brengt And They Spoke In Anthems de nieuwe plaat ‘Money Time’ uit. Fulltime melancholicus Arne Leurentop nam zijn tijd om nummers te schrijven en te polijsten tot zijn hoofd en hart unaniem akkoord waren. The Beatles, Bob Dylan en Roy Orbison blijven inspiratiebronnen, maar deze plaat heeft meer donkere kanten. Gelijkgestemde zielen Maarten Flamand (The Antler King, Elefant)
en Jan Dhaene (Ansatz Der Machine) maken het geheel af.

Tickets voor het programma in het Cultuurhuis Merelbeke zullen te koop zijn in de loop van het voorjaar van 2020.

 

KLANKENNEST - Baby Bach (3 maanden tot 2 jaar)

Baby Bach

zondag 17 mei 2020 - drie voorstellingen

Twee muzikanten en een danser nemen baby’s, peuters en hun (groot)ouders mee in een wereld vol aanstekelijke, omhullende en ontroerende muziek van Johan Sebastian Bach. In een intieme en prikkelende sfeer gaan de performers samen met de jonge toeschouwertjes op muzikale ontdekkingstocht, eentje vol geluid, bewegingen en zachte ontmoetingen.

Tickets voor het programma in het Cultuurhuis Merelbeke zullen te koop zijn in de loop van het voorjaar van 2020.

 

Hoe?

Bestel je tickets online, stuur een e-mail naar gcgroenendal [at] merelbeke.be (gcg​roen​enda​l@​​merelbeke.​​be), bel 09 210 35 80 of kom langs bij de dienst cultuur.

Prijs?

De prijs verschilt per voorstelling. Voor bepaalde activiteiten zijn er kortingen voor -12, -26, +60 of personen met een beperking.

Heb je een UiT-pas met kansentarief? Dan bestel je voor bepaalde activiteiten je tickets aan 20% van de standaardprijs. Meer info op www.​uitingent.​be/​uitpas.

Huisregels

 • Kaarten worden niet opgestuurd, breng een print van je online bestelling mee.
 • Betaalde kaarten worden niet teruggenomen, maar staan ook niet op naam.
 • Voor alle voorstellingen geldt dat niet–betaalde kaarten een kwartier voor aanvang kunnen worden doorverkocht. Om het publiek en de artiesten niet te storen, sluiten de deuren bij de start van de voorstelling. Daarna wordt niemand meer toegelaten.
 • De kassa en de bar gaan een uur voor de voorstelling open.
 • De deuren van de zaal gaan, op vraag van de artiesten, pas 15 minuten voor aanvang open.
 • Er zijn geen genummerde of voorbehouden plaatsen, de zaal van GC ’t Groenendal biedt overal goed zicht.
 • Groepen (min. 5 pers.) kunnen op vraag een vaste plaats krijgen. Voor losse tickets worden er geen plaatsen voorbehouden;
 • Voor personen met een beperking voorzien we steeds een aangepaste plaats.

Bekijk ook

 • Tentoonstellingen in Pastorie Munte, Aan de Muur in GC 't Groenendal en in Cultuurhuis Merelbeke.

 • Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.

 • Welke geestige komieken strijken dit seizoen in Merelbeke neer? Klik snel verder.

 • Een mooi podiumaanbod voor jong en oud. De laatste keer in GC 't Groenendal, de eerste keer in Cultuurhuis Merelbeke.

 • Wereldfilms van wereldklasse op woensdagavond en kaskrakers op donderdagnamiddag met koffie en taart.