U bent hier

Academie voor Podiumkunsten

Wil je zingen, musiceren, acteren of dansen? De Academie voor Podiumkunsten Gent is een school voor deeltijds kunstonderwijs met een afdeling in Merelbeke. Hier volgen bijna 400 leerlingen dagelijks lessen muziek, woord en dans. Heb je interesse, schrijf je dan snel in! In de studierichtingen muziek en woord kan dit vanaf 8 jaar, in de studierichting dans al vanaf 6 jaar.

Algemene muzikale vorming

Bij muziek is inzicht in notenschrift een eerste vereiste. De lagere graad telt vier jaar voor jongeren. Je start met een eerste jaar AMV (Algemene Muzikale Vorming) en vanaf het tweede jaar kies je voor een instrument (strijkinstrumenten, blaasinstrumenten, piano, slagwerk, gitaar, accordeon). In de lessen AMV wordt de basis gelegd voor het zelfstandig ontcijferen van een partituur. Je ontwikkelt er ook je gehoor en ritme.

Woord

 Bij Algemene Verbale Vorming streven we naar een rijker taalgebruik met een juiste uitspraak en goede intonatie.    Je brengt teksten tot leven door een technisch beheerste en doorleefde vertolking.

Toneel

Je leert het acteren kennen in al zijn facetten aan de hand van monologen, dialogen en toneelfragmenten uit alle genres van de literatuur.

Dans

Algemene Artistieke Bewegingsleer en Artistieke Training staan telkens twee uur per week op het menu. Zowel klassiek als jazz- en hedendaags ballet worden hierin verwerkt, naargelang de voorkeur en de ambitie van de cursist. Vanaf 6 jaar is er dansinitiatie voor de allerkleinsten. De daaropvolgende lagere graad is ingedeeld per leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar.

 

Meer info

Academie voor Podiumkunsten, afdeling Merelbeke

Zwijnaardsesteenweg 6  (ingang Gaversesteenweg 195)

9820 Merelbeke

09 231 43 00

Bereikbaar op weekdagen vanaf 16.30 uur, op woensdag vanaf 13.00 uur, op zaterdag vanaf 8.30 uur

academiepodiumkunsten.sec2 [at] stad.gent ">academiepodiumkunsten.sec2 [at] stad.gent

www.apkgent.be