U bent hier

Bodemdiertjes

Wat?

De kinderen verzamelen met behulp van schepjes en ander materiaal bodemdiertjes. Ze zoeken onder de resten van schors en takken. In groep brengen ze dan de gevonden bodemdieren op naam aan de hand van een determinatietabel. De functies en levenswijze van deze dieren in de natuur bespreken we in het leslokaal.

Wie?

derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar

Voorwaarden

Enkel in de ochtend

Prijs?

Gratis

Kan eventueel ook in een bos doorgaan dat we het bodemleven opzoeken. Dan is er iets minder theorie en educatief materiaal dat er gebruikt wordt.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Leefmilieu
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

 • 09 210 32 70
09 210 32 99
milieu [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Tijdens de schoolvakanties organiseert de dienst jeugd activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

 • De buitenspeeldag op woensdag 22 april is afgelast om verspreiding van corona tegen te gaan. We verwelkomen je graag op buitenspeeldag in 2021 op woensdag 21 april.

 • In de paasvakantie kon je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

   

 • De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, de gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19.

 • De vakantiespeelpleinwerking in Flora vindt in 2020 terug plaats in de lokalen van de GO! Flora zoals de voorbije jaren. De werken op de school zijn afgerond.

   

 • Gratis ontbijt voor dag van de jeugdbeweging voor iedereen in een jeugdvereniging.