U bent hier

Grabbelpasactiviteiten

Wat?

Krokusvakantie? Da’s spelen, ontdekken en experimenteren! Daarom zorgde de jeugddienst dit jaar voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Voor elke leeftijd hebben wij dan ook een aangepast programma voorzien. De kleuters beleven een groots carnavalsfeest en maken kriskraskronkels met mevrouw Plastiek.  De kinderen van 6 tot 11 jaar gaan deze vakantie op verschillende manieren creatief aan de slag, van feesten in Rio tot een heerlijke maaltijd creëren. En de oudsten zijn we zeker niet vergeten! Zij mogen hun ski- en snowboardkunsten gaan uittesten in Terneuzen.

Benieuwd? Begrijpen we! Lees hieronder wat elke workshop exact inhoudt!

 

Er is telkens opvang voorzien van 8 uur  tot 17.30 uur

Feest in Rio!

Rio is de hoofdstad van Brazilië, maar bovenal de stad van carnaval! We trekken naar Brazilië en wanen ons op het grootste carnavalsfeest ter wereld. We vieren het feest mee als echte Brazilianen, met pluimen, kransen en vooral heel veel felle kleuren.

✪ maandag 24 februari ✪ 9 uur tot 16 uur ✪ 4 tot 6 jaar ✪ € 15 ✪ jeugdcentrum Molenhoek

 

Skiën & snowboarden in Skidôme Terneuzen

Voor alle stoere jongens en meisjes hebben wij dé activiteit: een dag vol ski- en snowboardplezier! Nog geen ervaring? Geen enkel probleem! Een ervaren lesgever leert je de eerste twee uren de kneepjes van het vak. Heb je wel al wat ervaring op de latten? Jouw vrienden met je zotte trucs imponeren is de boodschap!

In de prijs zit 4 uur wintersport, huur materiaal en verzekering inbegrepen. (Meebrengen van eigen materiaal kan uiteraard ook). Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

✪ dinsdag 25 februari ✪ 8.45 uur tot 17.30 uur ✪ 11 tot 16 jaar ✪ € 25 ✪ jeugdcentrum Molenhoek

 

Creatieve techniekers 

Ga je graag creatief aan de slag? Zowel met natuurlijke materialen als techniek? In de voormiddag maken we onze eigen Hovercrafts! Wist je dat dit voertuig zich zowel over het land als over het water kan voortbewegen? Iedereen bouwt zijn eigen hovercraftmodel en we testen ze samen uit. Nadien trekken we naar buiten en gaan we op pad in Merelbeke. We doen met eenvoudige en ecologische materialen ingrijpen in straten, pleinen, parken,… Een dor plekje dat best wat kleur kan gebruiken? We laten er een zaadbom op landen. In bomen laten we verrassende gezichten uit klei verschijnen.

✪ woensdag 26 februari ✪ 9 uur tot 16 uur ✪ 6 tot 9 jaar ✪ € 15 ✪ jeugdcentrum Molenhoek

 

De vier seizoenen met madam Plastiek  

Wie duikt er mee de afvalemmer in op zoek naar bijzondere voorwerpen? Welk geluid maakt een petfles? wat vertelt het kaasdoosje? We gaan muziek maken, bewegen, een verhaal bedenken en recyclagekunstwerkjes creëren. Nadien dansen we door de seizoenen heen met allerlei accessoires. In de herfst blaast de wind onze paraplu hoog de lucht in, in de winter is het bibberen en dansen we ons warm. En dan komt de lente, fris en springerig met regenbogen om van te glijden. We dansen de zomer in likkend aan een ijsje.

✪ donderdag 27 februari ✪ 9 uur tot 16 uur ✪ 4 tot 6 jaar ✪ € 15 ✪ jeugdcentrum Molenhoek

 

Aan tafel!

Familiefeesten, zakendiners, koffiekransjes,… Aan tafel gebeurt altijd wel wat! We bereiden eerst een heerlijk middagmaal voor, met gerechten uit verschillende landen, van Quesadillas uit Mexico tot Donuts uit de Verenigde Staten! Nadat we ons buikje rond hebben gegeten, concentreren we ons op de meeste vreemde tafelscènes uit de films. Hoe maffer de situatie, hoe beter! Wat beweegt er daar allemaal op tafel? Reken maar dat we hier ongehoorde tafelmanieren in beeld brengen. Achteraf monteren we alle scènes tot een mini-filmpje.

✪ vrijdag 28 februari ✪ 9 uur tot 16 uur ✪ 9 tot 12 jaar ✪ € 15 ✪ jeugdcentrum Molenhoek

 

Meer info?

Dienst Jeugd
Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
09 210 35 60
jeugd [at] merelbeke.be

Hoe?

Inschrijven kan via de webshop of door contact op te nemen met de jeugddienst.

Online inschrijven kan vanaf donderdag 2 januari voor inwoners van Merelbeke en vanaf maandag 6 januari voor niet-inwoners.

 

Wat meebrengen?

Specifieke info over wat je moet meebrengen, waar je verwacht wordt en wanneer krijg je via mail.

Prijs?

Alle activiteiten kosten 15 euro, behalve de uitstap naar Terneuzen kost 25 euro.

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan kun je met je UiTPAS aan kansentarief 80 procent korting krijgen op het inschrijvingsgeld.

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst jeugd
Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(10/08) tot en van tot

Jouw contactpersonen

Bram Uvyn

Jeugdconsulent
  • 09 210 35 60
jeugd [at] merelbeke.be

Inge Tollenaere

jeugdprogrammator
  • 09 210 35 60
inge.tollenaere [at] merelbeke.be

Sanne Vekeman

  • 09 210 35 60
sanne.vekeman [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • De buitenspeeldag op woensdag 22 april is afgelast om verspreiding van corona tegen te gaan. We verwelkomen je graag op buitenspeeldag in 2021 op woensdag 21 april.

  • In de paasvakantie kon je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

     

  • De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, de gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19.

  • De vakantiespeelpleinwerking in Flora vindt in 2020 terug plaats in de lokalen van de GO! Flora zoals de voorbije jaren. De werken op de school zijn afgerond.