U bent hier

Vakantiespeelplein paasvakantie

Wat?

Eerst en vooral is er opnieuw vakantiespeelplein voor alle kinderen van 3 tot 11 jaar. Daarnaast organiseert de jeugddienst opnieuw een losse activiteit voor kleuters.

 

UITSTAP NAAR MELKVEEBEDRIJF SCHOLLIER

Trek je overal maar aan want wij trekken vandaag naar de boerderij! Samen met boerin Melanie trekken we op ontdekkingstocht en komen we alles te weten over het boerderijleven. We kijken hoe boer Brecht de koeien verzorgt en steken zelf ook een handje toe, maar daar blijft het niet bij! We doen een ritje op pony Mindy, proeven van de verse melk, bezoeken alle andere diertjes op de boerderij en nog veel meer.

Vrijdag 17 april 2020 van 9.30 tot 16.30 uur
Opvang van 8 tot 17.30 uur
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar
Kostprijs 8 euro
Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
Tel. 09 210 35 60
jeugd [at] merelbeke.be

 

Vakantiespeelplein in de paasvakantie

Van maandag 6 april t.e.m. vrijdag 17 april kan je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

WAAR EN WANNEER vindt de vakantiespeelpleinwerking plaats?

Zoals steeds vinden de activiteiten van het vakantiespeelplein plaats in de gemeentelijke basisschool GILKO, afdeling Kloosterstraat. Aangezien de werken in de Kloosterstraat afgerond zijn, is het speelplein terug bereikbaar langs de voorkant. Er kan ingeschreven worden voor zowel de eerste week van de paasvakantie (van maandag 6 april t.e.m. vrijdag 10 april) als voor de tweede week (van dinsdag 14 t.e.m. vrijdag 17 april) Let op: paasmaandag valt dit jaar in de paasvakantie waardoor er in de tweede week maar 4 dagen speelplein is. De deuren van het vakantiespeelplein gaan open om 8 uur. Vanaf dan is er opvang voorzien tot de start van de activiteiten om 9.30 uur. ’s Avonds kunnen de kinderen afgehaald worden tussen 16.30 en 17.30 uur.

Wie?

De vakantiespeelpleinwerking tijdens de paasvakantie zal er zijn voor maximaal 25 kleuters (kinderen die op dit moment nog in de kleuterklas zitten) en voor 35 kinderen tussen de 6-11 jaar (kinderen uit het lager onderwijs) per week. Anders dan in de zomervakantie is er dus, omwille van organisatorische redenen, een beperking van het aantal deelnemers en dien je vooraf in te schrijven voor een volledige week

Hoe?

Inschrijvingen starten voor inwoners van Merelbeke op donderdag 2 januari,voor niet-inwoners vanaf maandag 6 januari.

 

Wat meebrengen?

Je krijgt een mail met praktische info de week voor het speelplein van start gaat.

Prijs?

De kostprijs van een weekje vakantiespeelplein in de paasvakantie ligt vast op 40 euro voor door eerste week en 32 euro voor de tweede week. In deze prijs is alles inbegrepen behalve het zelf mee te brengen middagmaal, samen met eventueel een 10- en 4-uurtje. Tot deze basisprijs behoren wel: de toegang van 8 t.e.m. 17.30 uur, de begeleiding door gebrevetteerde animatoren, een drankje in de voor- en namiddag, al het nodige materiaal voor de activiteiten en alle voorziene kosten voor eventuele uitstappen.

Nieuw vanaf 2018: de UITPAS!

Hiermee kan je punten sparen en krijg je 80% korting als je in aanmerking komt voor een kansentarief.

Ontdek alles over de UITPAS.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot
Morgen: tot en van tot

Jouw contactpersonen

Bram Uvyn

Jeugdconsulent
 • 09 210 35 60
jeugd [at] merelbeke.be

Inge Tollenaere

jeugdprogrammator
 • 09 210 35 60
inge.tollenaere [at] merelbeke.be

Sanne Vekeman

 • 09 210 35 60
sanne.vekeman [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Tijdens de schoolvakanties organiseert de dienst jeugd activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

 • De buitenspeeldag op woensdag 22 april is afgelast om verspreiding van corona tegen te gaan. We verwelkomen je graag op buitenspeeldag in 2021 op woensdag 21 april.

 • De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, de gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19.

 • De vakantiespeelpleinwerking in Flora vindt in 2020 terug plaats in de lokalen van de GO! Flora zoals de voorbije jaren. De werken op de school zijn afgerond.

   

 • Onder elk stuk hout en in het hout op de bosbodem krioelt het van het leven. Vooral veel opruimers van dode materialen  verstoppen er zich.

 • Gratis ontbijt voor dag van de jeugdbeweging voor iedereen in een jeugdvereniging.