U bent hier

Vakantiespeelplein zomervakantie Centrum

Onderstaande informatie is in het licht van de nieuwe corona maatregelen niet helemaal correct meer. Momenteel zijn we bezig met de opgelegde maatregelen te vertalen naar ons speelpleinwerking om dit op zo een veilig mogelijk manier te laten verlopen, hiervoor hebben we echter nog even tijd nodig. Zodra dit op punt staat verspreiden we deze informatie via onze verschillende kanalen.

WAT

De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19. Tussen maandag 6 juli en vrijdag 21 augustus kunnen kinderen en jongeren er terecht tussen 9 uur ’s morgens en 17 uur ’s avonds. Voor tieners is er geen vakantiespeelplein tussen maandag 20 en vrijdag 31 juli.

Ouders kunnen hun kinderen 's morgens afzetten tussen 9 en 9.30 uur en 's avonds weer oppikken tussen 16.30 en 17 uur. Er is elke dag vooropvang vanaf 7.30 uur en na-opvang tot 18 uur.

 

Op vrijdag 17 juli gaan we met de kinderen van 6 tot 15 jaar naar Kid Rock. er wordt geen vervangende activiteit voorzien, alle kinderen gaan mee.

Voor de kleuters wordt een dag georganiseerd op het speelplein zelf met allerlei zotte activiteiten.

 

Wie

De vakantiespeelpleinwerking is er voor kleuters van 3 tot 5 jaar, kinderen van 6 tot 11 jaar en tieners van 12 tot 15 jaar. Voor hen staat een team van gebrevetteerde animatoren klaar met een brede waaier aan activiteiten; iets uitdagend, iets sportief of net iets rustig: het komt allemaal aan bod. Voor tieners is er geen vakantiespeelpleinwerking tussen maandag 20 en vrijdag 31 juli.

.

 

HET VAKANTIESPEELPLEIN GAAT OPNIEUW INCLUSIEF

Sinds 2012 zijn ook kinderen met een lichamelijke of psychische beperking welkom op het vakantiespeelplein in het centrum. Om alles daarvoor in goede banen te leiden en op tijd de juiste begeleiding te vinden vragen we om vóór 1 mei contact op te nemen met dienst jeugd voor alle informatie en inschrijving.

 

Inschrijvingen

Voor de speelpleinwerking in het centrum moet je NIET op voorhand doorgeven welke dagen je langskomt en kan je ter plaatse betalen. We vragen wel om op voorhand een account aan te maken in de online inschrijvingsmodule op de webshop. Wie al een account heeft, willen we vragen om zeker de persoonlijke gegevens na te kijken en eventueel aan te passen, zodat we van alle kind(eren) de juiste gegevens hebben Vergeet zeker niet de medische gegevens na te kijken!

 

Een dagje vakantiespeelplein in de afdeling centrum kost 5 euro; voor de vooropvang betaal je 2 euro en voor de na-opvang 1 euro.

Wat breng je mee?

 • lunchpakket
 • fruit en/of koek
 • eventueel extra drinken (wij voorzien 2 drankjes, water is altijd op vraag te krijgen)
 • voor kleuters die nog af en toe een ongelukje hebben, vragen we reservekledij te voorzien

 

Bij speciale activiteiten (vuile spelen, uitstap naar het bos, zwemmen,...) laten we tijdens de speelpleindagen weten wat hiervoor extra moet meegebracht worden.

EXTRALEGALE VOORDELEN

De vakantiespeelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder 12 jaar.  Je ontvangt automatisch een fiscaal attest. Bovendien betalen de meeste mutualiteiten een deel van de kosten terug tot een maximum bedrag van rond de 20 euro (afhankelijk van de mutualiteit). Informeer bij je ziekenfonds voor de voorwaarden en het bedrag.

 

NIEUW vanaf 1 januari 2018: UITPAS

De UITpas is er voor alle inwoners. Maak je recht op een kansentarief, neem dan zeker contact op met het Sociaal Huis.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst jeugd
Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(02/07) tot en van tot

Jouw contactpersonen

Bram Uvyn

Jeugdconsulent
 • 09 210 35 60
jeugd [at] merelbeke.be

Sanne Vekeman

 • 09 210 35 60
sanne.vekeman [at] merelbeke.be

Inge Tollenaere

jeugdprogrammator
 • 09 210 35 60
inge.tollenaere [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Tijdens de schoolvakanties organiseert de dienst jeugd activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

 • De buitenspeeldag op woensdag 22 april is afgelast om verspreiding van corona tegen te gaan. We verwelkomen je graag op buitenspeeldag in 2021 op woensdag 21 april.

 • In de paasvakantie kon je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

   

 • De vakantiespeelpleinwerking in Flora vindt in 2020 terug plaats in de lokalen van de GO! Flora zoals de voorbije jaren. De werken op de school zijn afgerond.